Családi adókedvezményről kérdeznék? Jan 1-től aug.19-ig gyesen voltam, aug.20-december 31-ig bérjövedelmet kaptam.
Összes bér: 423.182 Ft (adóalap)- Összes levont adóelőleg: 67.709.
Mivel év közben nem vették figyelembe a családi adókezvezményt, így most szeretném visszakapni. Milyen összeget írhatok a 21. sorba?
Gyermekemet egyedül nevelem, tehát csak én veszem igénybe a kedvezményt. Nagyon köszönöm a segítséget!
Mivel gyermekemet írtál, ezért feltételezem, hogy 1 főről van szó.
Ha egész évben járt a családi pótlék, akkor 12 hó x 62.500 Ft, tehát 750.000,- Ft kedvezmény járna. De mivel az adóalapod nincs ennyi (423.182,- Ft), ezért a 21. sorba ezt a 423.182,- Ft-ot írhatod be. (Az adóalap nem mehet át mínuszba). Így visszajön az összes Tőled levont adóelőleg (67.709,- Ft).
Nagyon szépen köszönöm. De ha a munkaviszonyom csak 4 és fél hónap volt, a többi pedig gyes, akkor nem csak 4 és fél X írhatom be a 65 ezret?
Bár igazából a gyes is munkaviszony, csak fizetésnélküli szabadságnak számít, igaz?
Köszönöm és bocs a hülye kérdésekért.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!