Másodállású egyéni vállalkozóként hogyan adózom év végén?
Csak hogy kapj még egy választ, miután mindent befizettél, a maradék a tied, könyvelőt meg ne hagyd ki a buliból.
Ha elkezded rá fogsz jönni, hogy a " Vagy ha a 12. hónapban kiveszem a pénzt, akkor csak januárban kell utána járulékokat fizetni?" kérdésed értelmét veszti,
ugyan is én pontosan ezen vivódtam mielött belekezdtem.
Ne aggódj , te kocentrálj a vállalkozásra.
Az a baj hogy sok féle vállalkozás van , és igazán jó választ csak egy jó könyvelő tud neked adni.
Nekem a navnál nem tudták meg mondani , milyen nyomtatványt kell be adni, pontosabban hárman mondtak három félét. Nullás bevallás akkor van ha nincs forgalmad, szerintem de csak sejtem mert nem én csinálom a bevallást hanem a könyvelő.
Induláskor úgy tudtuk , ha asszem a 250 ezer áfát nem érem el , akkor éves bevalló leszek, aztán jött a felszólitás, hogy három napom van a bevallásra.Mint kiderült az első két évben, negyed évente kellet , kell, bevallást adnom,(áfás vagyok) ezért lenne fontos , hogy személyesen beszélj egy könyvelővel aki naprakész információkkal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!