Lehet-e bajom belőle?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, diákmunkázok, de kevés a pénzem. Több időm már nincs dolgozni sajnos, ezért szeretnék egy kis mellékest. Külföldi oldalról olcsón tudnék beszerezni cuccokat és eladnám itthon. Nem nagy tételekre gondolok, se óriási összegű dolgokra. Pendrive, óra, fülbevaló meghirdetve facebookos adok-veszek csoportokban, személyes átvétellel helyben eladva, max postai úton. Rám szállhat-e emiatt a NAV? Merjek-e olyat, hogy postai úton adom el és bankszámlára utalással kérem a pénzt?

Nem meggazdagodni akarok csak egy kis kiegészítés, pár ezer ft havonta kb

2014. jan. 26. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Személyesen is megkeresnek (próbavásárlásra) és pendrive esetében még szerzői jogdíja is fizetheted a büntetésen felül, mert Te vagy az importáló..

Játszani lehet vele, csak ha bukó van, akkor több lesz a büntetés, mint a cégszerűség, aminek a költsége meg pont ahhoz elég, hogy pl. pendrive-al már ne érje meg foglalkozni legálisan.

2014. jan. 26. 12:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Olyat hallottam h bizonyos összeg alatt nem foglalkoznak az emberrel, ez igaz lehet?
2014. jan. 26. 12:08
 3/10 intrepid ***** válasza:
Büntettek már ezek üveg sörért is. Próbavásárló zárás előtt takarítás alatt bement boltba, kért egy üveg sört, boltos éppen felmosott, mondta, hogy vegye el, és tegye le a pénzt. Próbavásárló megtette, majd közölte, hogy ez próbavásárlás volt. 500 000 ft.
2014. jan. 26. 12:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Évi 600 ezerig nem kell adózni utána (nyilván erre gondolsz, hogy bizonyos összeg alatt nem foglalkoznak az emberrel), ha NEM üzletszerűen végzed. Márpedig Te úgy tervezed csinálni, szóval ez nem állja meg a helyét. Ha a saját megunt ruháidat adnád el mondjuk, azt lehetne, de ezt így nem.
2014. jan. 26. 12:54
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Drága utolsó kommentelő! Évi hatszázezerig a saját feleslegedet adhatod el, amit már eleve továbbértékesítési céllal szerzel be az az első fillértől adóköteles!
2014. jan. 26. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:

evekig adtam vettem beszamoltam, dragabber tovabb... semmi nem volt.

miert ne adhatnam el a pendrivet?

2014. jan. 26. 14:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy annyian csinálják. Van akinek külön oldala van facebookon, kategóriákra szedve, ráadásul 10Xes áron ad mindent, mint ahogy kapja, a pénzt előre szedi be, van h 1 hónapot kell várni a cuccokra... És csinálja, nem bukik le és nem hiszem, hogy nagyon ilyeneken parázna mint én. Pedig én ilyen szinten nem szeretném csinálni, max havi 2-3 dolgot eladni. De más hogy nem fél, hogy bebukja?
2014. jan. 26. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:

"miert ne adhatnam el a pendrivet?"

Senki nem mondta, hogy nem adhatod el. Csak ha külföldről hozod, akkor meg kell rá fizetni a jogdíjat, ha eladásra szánod.

Ha üzletszerűen elkapnak számla nélkül és jogdíj nélkül, akkor sokba lesz a büntetés.

Cégszerűen, viszont pont az ilyen szerencsevadász feketézők miatt nem tudod legálisan jó áron adni az üres adathordozókat.

Én évekig cégszerűen csináltam, megforgatott a NAV emelt szintű adóvizsgálattal, de nem talált semmit, mert nem volt mit találnia. Törvényesen csináltam, míg másokat sorozatban felszámolt akkoriban.

Ezért is mondom játszani lehet vele, csak benne van a bukás veszélye.

2014. jan. 26. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Az, aki eddig nem bukott meg vele, majd jövőre...:)

Nem egy hasonló eset volt a TV-ben, aztán sírtak, hogy milliós nagyságrendű adót és bírságot hajt végre rajtuk az adóhatóság.

A NAV-nak ezek figyelésére és szűrésére külön apparátusa van (csak szólok).

2014. jan. 27. 15:03
 10/10 Linkoln ***** válasza:

Kérlek használd a fejed.

1. Ha navos revizor nem kap számlát, ugyan úgy büntet mint a brutális csalókat.

Ha valaki felnyom, ugyan úgy büntet. De hagyjuk...

Inkább ami fáj:

Többiek hogy nem félnek?

Oh figyelj már.. Legális boltok 10%-os árréssel dolgoznak. Ők nyilván idióták, te meg egy hatalmas ész vagy hogy megrendeled vmi kínai oldalról a fotelből 2 perc alatt a cuccot más címére. És mindezt 100%-os árréssel.

Nemár.. Ha ez így lenne, akkor mindenki ezt csinálná, és ez is 10%-os árréssel lenne kivitelezhető. Csak ez nem játszik, mert nem merik csinálni. Kevesen csinálják, és az árak nem eshetnek le hozzá hiszen a legális szféra nem veheti fel a versenyt a csempész csaló sikkasztókkal.

Azért van benne pénz mert alig van konkurencia mert nem merik cisnálni. Veszélyes, és csempészed az árut (Nem fizetsz vámot, és nem helyezed forgalomba az árut) Majdpedig csalsz, mert nem fizetsz adót sem.

Csalás, csempészet.. Húha, nem kis kaliber. Én kihagynám. Ezért nem vagyok a konkurenciád. És ezt te úgy fogod fel hogy mi hülyék vagyunk, te meg szeded magad legálisan...

Ha nem félnék, nem egy oldalt csinálnám. Egész kínai oldalt felpakolnám, a honlapomra.. 1 millió terméket...

mekkora profit. És biztos bukás.

Lehet feszegetni a húrt.

2014. jan. 27. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!