Van annak valamilyen adó vonzata, ha külföldön élő gyerekem fizeti itthon a lakás bérleti díját amiben élek?
Figyelt kérdés
A lakás az én nevemre van kibérelve, de Ő utalja a pénzt a saját külföldi számlájáról a bérbeadónak. Kell nekem ezután adót fizetnem?2014. jan. 21. 20:07
1/5 anonim válasza:
Nem, a gyereked adózik utána..(gondolom dolgozik, adózik, és a fizetéséből utal pénzt neked..)
2/5 anonim válasza:
Elvileg lenne, de mivel kint már adózott utána, és ha EU-s országban van, akkor nincs semmi gond.
3/5 A kérdező kommentje:
Nyilvan O ott fizet adot a Londonban keresett penzebol. Engem az erdekel, hogy ajandekozasi adot vagy valami ilyet kellene-e fizetnem?
2014. jan. 21. 21:13
4/5 anonim válasza:
Már bocsika, de ez nem ajándékozás. A gyereked kint dolgozik (adózik) és hazaküld pénzt a számlák rendezésére. Mindegy milyen számla.
Én is kint dolgozom, és minden hónapban fizetem a közös költséget, szemétdíjat, és egyebeket az otthon maradt üres lakásom után. Sőt apámnak is küldök pénzt a számlájára.
5/5 A kérdező kommentje:
Szuper, koszonom :)
2014. jan. 21. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!