Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez adócsalásnak minősül?...

Ez adócsalásnak minősül? Érdemes bejelenteni?

Figyelt kérdés

Nem messze lakok egy óvodától, ahol két fiatal hétköznap kürtöskalácsot árul az óvoda előtt (nem ilyen kis kocsiba, hanem egy kosárral állnak kint). Én is vettem tőlük, természetesen számlát nem kaptam, tehát egyértelmű, hogy akkor ezután nem adóznak, nem igaz? Vagyis akkor ez adócsalásnak minősül.

A NAV-nál érdemes lehet ezt bejelenteni? Vagy ilyen piti dologgal nem foglalkoznak? Illetve a bejelentést lehet név nélkül megtenni, ugye?

Köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 16. 14:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem túrtak ki a "kürtöskalács piacról" te nagyon értelmes ;) Máshogy voltak "kedvesek" hozzám, nincs köze ahhoz, hogy ki mit árul meg mit nem, teljesen más.
2014. jan. 16. 17:37
 12/21 A kérdező kommentje:
De a humorod azért értékelem :D
2014. jan. 16. 17:37
 13/21 egy újabb válaszoló ***** válasza:
100%
Nálad tuti értelmesebb vagyok. Eléggé undorító név nélkül játszani a királyt. Gondolom szemtől-szembe már összehúzod Magad. Mellesleg jól gondolod, ilyen piti dologra nem fognak időt pazarolni.
2014. jan. 16. 17:39
 14/21 A kérdező kommentje:
Ne aggódj, szemtől-szembe is ki lettek már osztva. :)
2014. jan. 16. 17:40
 15/21 A kérdező kommentje:
Bár lehet nem is lenne rossz névvel jelenteni, legalább tudnák, hogy én voltam, hátha anélkül nem jönnének rá :D
2014. jan. 16. 17:42
 16/21 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Mellesleg én a Te helyedben nem foglalkoznék ilyen piti üggyel. Egy, a veszekedés, attrocitás sem hiányzik, kettő, meg azt fogják Rólad híresztelni, milyen piti dolgaid vannak. Már, ha egyáltalán kivizsgálják.
2014. jan. 16. 18:17
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Ebből a kérdésből az jött le, hogy okkal tettek neked keresztbe... Nem is értem miért?
2014. jan. 16. 18:42
 18/21 anonim ***** válasza:
87%
Anyukád is jelentsd fel mert tegnap este nem adott számlát, ha érted mire gondolok.
2014. jan. 16. 19:17
 19/21 anonim ***** válasza:
63%
Elképzeltem, hogy 2 szerencsétlen fiatal árulja az otthon készített kürtös kalácsot kosárból, ott szobrozik az óvoda előtt egy kiba*zott kosárral, hogy legyen egy kis plusz pénze és valakinek azon jár az esze, hogy fel kéne jelenteni őket, mekkora nyomorék vagy már... Azzal meg ne etess minket, hogy keresztbe tettek neked meg szemtől szembe is beolvastál nekik, ezzel csak menteni akartad magad mert láttad az itteni reakciókat, különben minek vettél tőlük kalácsot, ha rosszba vagy velük? Valld csak be, hogy egy megkeseredett ember vagy aki abban látja az örömét, hogy minél több embernek kárt/rosszat okoz. Nekem szar legyen másnak is. SZÁNALOM
2014. jan. 17. 01:06
 20/21 A kérdező kommentje:

De igenis nem egyszer keresztbe tettek, habár azt hittem a barátaim, most ugyanezt játszom el velük. Szóval azért vettem tőlük, mert most azt hiszik, hogy jóba vagyunk ;)

De amúgy képetek az k*rvára nincs az egész sztoriról, sz*rt se tudtok, de a pofátok az tud járni, oltogatni tudtok, a kérdésre válaszolni meg nem, ti vagytok a szánalmas csicskák, erről ennyit! ;) Ha ismernétek jó pár év történetét nem engem oltanátok, hanem belátnátok, hogy simán megérdemelnék, hogy bejelentsem ezt a dolgot!

2014. jan. 17. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!