A TGYS alatti időre is jár a fizetés nélküli szabadság?
GYED alatt meg fog szűnni a munkahelyem, jogutód nélkül. Ekkor megszűnik a munkaviszonyom is. Csak szeretnék tájékozott lenni, hogy mely időszakra kell majd a szabadságot számolni.
2009.jan végéig táppénz, jan végétől júli közepéig TGYS, júli közepétől pedig GYED.
Hány napra számíthatok kb ebből az évből? 33 éves vagyok, 1 gyerekkel.
Kedves Kérdező!
A munkaviszony teljes időtartamára jár az időarányos szabadság, tehát beleszámít a terhességi gyermekágyi segély időszaka is. Azt nem írtad, hogy még ebben az évben megszűnik a munkahelyed, vagy áthúzódik esetleg a jövő évre. Alapesetben az életkorod alapján (33 év) Neked 24 nap éves szabadság jár. Ha év közben szűnik meg a munkaviszony, akkor a 24 napot kell időarányosítani. Ha nyilatkozol a munkáltató felé, hogy a gyermekre jutó pótszabadságot te kívánod igénybe venni, akkor jár még további 2 nap is.
Ez valóban lemaradt, hogy (nyilván nem vagyok jövőbelátó), de minden bizonnyal ez már áthúzódik a jövő évre. De ez végülis mindegy.
Tehát jár egész évre. Ez nem volt világos. Nagyon szépen köszönöm!!!!
Vagyis, most beletetted a bogarat a fülembe. A pótszabadsággal. Én nem nyilatkoztam, már nem is fogok. És ha meg is fog szűnni a munkahelyem, tehát már passzív GYED-en leszek, akkor a plusz 2 napot a férjem is kiveheti?
Kedves Kérdező!
Természetesen, ha Te nem nyilatkoztál, akkor a férjednek is lehetősége van a 2 nap pótszabira, csak ezt jeleznie kell a munkáltatója felé. (Sajnos nem minden munkáltató veszi a fáradtságot, hogy nyilatkoztassa erről az alkalmazottját.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!