Online pénztárgépeken lesz kamera?
Én kereskedelemben dolgozom, multi cégnél, ahol hiába adok blokkot a vásárlók 70%-a le se sz.rja. Otthagyja a pulton és megy tovább, mintha mi sem történt volna.
Persze, nekem ilyenkor meg kell fognom a blokkot és kettétépve ki kell dobnom a szemetesbe.
Ez csak akkor mókás a vevő számára, ha a blokk a garancia, vagy a blokk szükséges a garanciához.
Meg se tudom számolni, hányszor volt már ebből konfliktus, hogy széttéptem és kidobtam a blokkot, miután a vevő távozott a pénztártól. Megjegyzem, hogy 2-3 perc után szoktam én spec. kidobni a blokkokat, ugyanis nálunk a biztonsági őrök is kérik próbaszerűen a vásárlóktól. Ezáltal pl. minket pénztárosokat ellenőriznek, hogy be blokkoltunk-e mindent, stb.
Ráadásul mivel ez nekem a munkaköri leírásomban szabályozva van (mint pl. csak a saját névre szóló bankkártyát fogadhatok el, a bankkártyát és a visszajárót csak a blokkal együtt adhatom oda, külön - külön nem), így nekem ezt be kell tartanom. Ha nem, akkor 3. figyelmeztető után repülök.
Azért online, mert műholdas kapcsolatban lesz a NAV rendszerével. Azaz amit beütsz, ők is azonnal látják.
Még a káosz kezdetén úgy képzelték el, hogy a NAV-osok megállnak az üzlet előtt, és gépen figyelik, hogy mit ütsz be. Ha a vevő kijön egy rúd kolbásszal a kezében és a rendszerben nem jelenik meg a kolbász, akkor bajban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!