Megcsinálhatom ezt fiatalkorú ként? (többi lent)
Figyelt kérdés
13 éves vagyok, operatőr szeretnék lenni.Rengeteget filmezek, szerencsére a falumban mindig történik valami.(tánc,ének előadás,híres emberek is jöttek már ide.)Lényegre térve, ha felveszem akkor megszerkesztem, kiírom DVD-re,borító,stb.Akkor azzal bármit csinálhatok hiszen én vettem fel,vagyis eladhatom.És kb. mennyi lenne a max amit elkérhetnék érte?2013. aug. 2. 23:01
1/7 anonim válasza:
kapni nem kapsz érte senkit mert nem érdekel...akik rajta szerepelnek azoktól írásbeli beleegyező nyilatkozat kellene és h üzletszerűen történjen ahhoz egyéni vállalkozónak kellene lenned
2/7 anonim válasza:
Nem adhatod el. Ugyanis előtte írásos engedély kéne kérned mindenkitől aki szerepel a filmben, hogy a beleegyezését adta hogy felvedd filmre őket. Ha az írásos beleegyezés nincs meg, és te így értékesíted a filmet, bárki beperelhet.
3/7 anonim válasza:
Így van, ahogy előttem írják. Nem adhatod el, hiába te vetted fel, a rajta szereplők beleegyezése kell hozzá, plusz nem ártana hozzá egy vállalkozói, mert az üzletszerű értékesítés adóköteles.
4/7 anonim válasza:
Inkább rakd fel YouTubera amit csinálsz. Reklámbevételed ugyan nem valószínű, hogy lesz belőle, de ha valakinek tetszik amit csinálsz akkor lehet, hogy pár éven belül kapsz megkeresést mellékesre.
5/7 anonim válasza:
ma 11:52
Ha az egyik érintett meglátja magát a youtubon úgy hogy nem is tudod arról hogy fent lesz, ugyanúgy kérheti hogy a filmet vegyék le, és ugyanúgy feljelentést tehet..
6/7 anonim válasza:
Ha nyílt rendezvényen történik, akkor semmi kifogással nem élhetnek ellene. Sport eseményeken vagy kulturális előadásokról történő közvetítéseken is simán bevágják a közönséget a műsorba vagy készítenek róluk képet, nem kell hozzá semmi külön engedély. Van, aki kér média akkreditációt, de gondolom egy falunapon erről még nem is hallottak.
7/7 anonim válasza:
Persze hogy ha valaki csak úgy kitalálja, hogy reality showt csinál a település életéből, az már más tészta, de én úgy értelmeztem, hogy itt nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!