Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan adózom külföldi munkált...

Hogyan adózom külföldi munkáltató esetén Magyarországon?

Figyelt kérdés

Helló,

Külföldi munkáltatónak (Svájc) nettó fizetésért dolgozom, de az időm nagy részét Magyarországon töltöm. Ilyenkor van bármilyen kötelezettségem adó vagy TB ügyében itthon? Igazából bárhonnan dolgozhatnék ahol van internet. Vagy ilyenkor ki KELL költöznöm Svájcba?

Köszi, és üdv: bubiv

2013. nov. 10. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:

kiköltöznöd nem kell. Ha rendes bejelentett munkahelyed van, adóznak utánad Svájcban, akkor Magyarországon már nem kell adóznod semmit.

A TB-t nem tudom, mert két országban nem lehetsz biztosított. Gondolom ott fizetik utánad, de a szolgáltatást Magyarországon vennéd igénybe.... Szerintem a legjobb az lenne, ha a NAV-nál és az OEPnél megkérdeznéd.

2013. nov. 10. 18:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért nem merek NAV OEP -nél érdeklődni, mert félek, hogy azt mondják, hogy ilyet nem lehet, itthon kell adóznom. Csak a svájci munkahelyemet nem tudnám meggyőzni, hogy bruttót adjon, ne nettót. Mert ha jól vettem ki, "adóügyi illetőség" szerint Magyarországhoz tartozom, mivel itt vagyok egy évben több mint 183 napot.
2013. nov. 10. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Jelentkezz ki amikor kint vagy és van AHV/IV biztosításod (meg persze ezt igazolni is tudod) a munkáltatótól.

Kettős biztosításod nem lehet.

adóznod a külföldi nettó után itthon már nem kell.

SZJA-ba beírni akkor kell, ha itthonról is jövedelmed mellette.

2013. nov. 10. 19:52
 4/5 A kérdező kommentje:
És milyen büntetésre számíthatok, ha két helyen fizetek TB-t?
2013. nov. 10. 21:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmire, nem büntetik. Nekem is nem egyszer volt így, amikor is tájékoztattak arról,hogy nem elég az ügyfélkapun kijelentkeznem.

Csak felesleges pénzkidobás és éves szinten 80 ezret kiadni erre...?

De még ha megcsinálod a procedúrát, még a NAV folyószámládon is lehet eltérés, aztán viheted a papírjaidat, hogy már pedig te voltál bent.

Jóváírják utólag, csak hát lassan őrölnek a malmok.

Illetve napokban jelent meg egy cikk, amiben érdekes lehet számodra az orvosi ellátás kérdése, amikor itthon vagy, de külföldön vagy biztosítva:

[link]

2013. nov. 11. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!