Miért hív "kiscicámnak" a külföldi munkáltató, ahova mennék dolgozni?
a netről hívtam egy mobilt(70-es),álláshirdetésben felszolgálót keresnek. magyar idős ember vette fel, egy sokat kérdezett, hogy hogy bírom a munkát, mert talpalni kell egy panzióban van 250 fős étterme, kérdezte mikor tudnék menni és mondtam vonattól függ.
pár óra múlva hívott(külföldi számról), hogy szerda-csüt, jön Magyarországra és ki tudna vinni.
csak miért kiscicámozott le?
így kérdezett: "na és mikor tudnál jönni kiscicám?"
most higyjem azt, hogy csak egy öreg, aki lenézi az alkalmazottjait, vagy talán akarna vmi mást is?
a munka az tényleg korrektnek tűnik
és előre írom, nem akarok közvetítőkkel foglalkozni, mert azok soha nem tudnak máról holnapra munkát, meg lehúzzák a fizut az ilyen-olyan bejelentésre, meg papírokra hivatkozva.
ott nem lennék bejelentve (nem is kell, mert pénz kell, van szállás, étkezés ingyen)
szerintetek?
de tényleg van étterme!
vagy lehet ez csak szavajárása?
kitudja a szakácsnőt hogy szólítja
nem elképzelhető ez?
vagy kérdezzek rá?
lehet csak annyit lát bennem, hogy egy városi kényes lány vagyok, aki nem bírja majd a munkát. szóval csak leminősít ezzel. nem?
Lehet, hogy csak szavajárása. De ha nem, idősebbekkel általában akkor is lehet beszélni.
Dolgoztam egy ideig egy idős bácsinál, mindenféle személyes dolgait kellett intéznem. Nem mintha mozgásképtelen lett volna, de kábé a bőre alatt is pénz volt, így megtehette, hogy ezeket a feladatokat mással végeztesse el. Ő kezdett így beszélni velem, de aztán kiderült, hogy mindenkivel ilyen.
Ettől függetlenül később ki is kezdett velem, de sikerült úgy lerendezni a dolgot, hogy nem történt semmi és a munkám is megmaradt :)
és ezt hogy csináltad?
hogy lehet megtalálni a középutat?
hogy tartsa magát távol tőlem, de legyen munkám is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!