Párommal élettársi viszonyban élünk 4közös gyermekünk van, sokan mondják hogy adómentesnek kellenne lennie ebből mi igaz? Mert már 3hónaposak a babák de kevesebb pénzt kap mint amit a két nagy után kapott. Hova kell fordulni ez ügyben?
Szerintem azért, mert a bruttójából már nem tud több adót visszaigényelni. Mert ugye a családi pótlék az 12 ezer/gyerek vagy mennyi. Ezenfelül jön, a családi adókedvezmény aminek köszönhetően gyerekenként 10-10 ezer forintot tud visszaigényelni a befizetett szja-ból. Szóval ha ő csak 20000 ft szja-t fizet akkor az csak 2 gyerekre futja. Tudom, hogy baromság, de ez van.
Ha esetleg elég magas a bruttója és kikerülne belőle az a plusz adókedzvezmény, akkor lehet az önkormányzathoz menni segítségért, hogy mi a teendő (legalább is én odamennék)
Kevés az info!
A párod milyen ellátást kap? Thgy., GYED, avagy GYES?
Az sem mindegy.
Az ellátásoknál az is lényeges, hogy köztük volt-e valamennyi idő, amennyit munkával töltött, és az mégis milyen időtartamú volt. Ugyanis az ellátások összegét, valamint magát az ellátás fajtáját is befolyásolja.
Valamint Neked van-e jövedelmed?
Négy gyermek után évi 9.900.000,- Ft jövedelemig SZJA mentességet élveztek, persze csak akkor, ha van olyan jövedelmetek, amely SZJA-köteles lenne.
Amíg nem írsz konkrétumot, én sem tudok konkrétan segíteni, hogy miért nem éreztek ebből semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!