Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adószámmal rendelkező magánsze...

Adószámmal rendelkező magánszemélyként adózni külföldi bevételből?

Figyelt kérdés
Ha nem vállalkozó vagyok, hanem adószámmal rendelkező magánszemély, és külföldiektől vannak bevételeim, akkor hogy lehet ebből adózni? Számlát kell küldenem a külföldi vevőnek?

2013. okt. 16. 15:59
1 2
 11/15 anonim válasza:
Ja és a TB-t minden hónapban fizetned kell természetesen, ha van kereseted, ha nincs. Plusz nem írtad, mivel foglalkozol, de én Romániába küldöm a számláimat (bár engem nem érint), de még anno írták a szerződésben, hogy nem kell ÁFA-t fizetni az eu-s országokban.
2013. okt. 25. 16:31
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. okt. 25. 19:03
 13/15 A kérdező kommentje:

"Ja és a TB-t minden hónapban fizetned kell természetesen, ha van kereseted, ha nincs"

Én úgy tudom, nem kötelező TB-t fizetni, csak jól megszívhatom pl. egy balesetnél vagy műtétnél,ha nincs TB-m.

2013. okt. 25. 19:12
 14/15 A kérdező kommentje:

"nem kell ÁFA-t fizetni az eu-s országokban."

Na várj, ezt most nem értem, mert én úgy tudom, csak akkor nem kell ÁFÁ-t fizetnem, ha egy bizonyos szint alatt van a keresetem, és nem olyan rendszeres,hogy üzletszerű tevékenységnek bizonyuljon.

Amúgy én egyszer rákérdeztem ezzel kapcsolatban az APEH-nél (de ez évekkel ezelőtt volt, azóta persze változhattak a szabályok), és ott úgy mondták nekem,hogy bizonyos jövedelem alatt nem kell adóznom, ha ki van váltva ez az úgynevezett adószámmal rendelkező személy-féle adószámom, sőt még valami olyat is mondott az APEH-es nő, hogy anyagköltség árát pl. vissza is igényelhetem. Bár nem világosított fel,hogy hogyan,mi ennek a módja, pedig ezt is jó lenne tudnom.

2013. okt. 25. 19:18
 15/15 anonim ***** válasza:

A TB-ét mindenképpen fizetned kell havonta.

Ha netán priviben próbálnak meg segíteni, a beszélgetést átvíve e-mail címre vagy egyéb privát útra, akkor ne válaszolj. Belefutottam egyszer egy gyökérbe ezen az oldalon, aki arra utazik/utazott, hogy a NAV-nál felnyomja az emberkéket. Úgyhogy csak óvatosan.

Adóznod akkor kell negyedévente, ha volt bevételed.

Nekem van olyan külföldi jövedelmem, ahol nem kell számla, nem is tudnék számlát küldeni nekik. Utalnak, a teljesítmény után. Ha a pénzed egy magyar bankszámlára érkezik, akkor adózz az összeg után. Egyszerűen az "egyéb külföldi jövedelem" sorba írd be az éves adóelszámolásnál.

Ha valamilyen netes számlára kapod, és van ahhoz bankkártyád is, pl. Skrill, akkor az a pénz magyar banknál soha nem jelenik meg (Főleg, ha átugrasz egy szomszédos ország legközelebbi ATM-jéhez). Belátásod szerint cselekedj. Nagy összeget ne sumákolj el, mert akkor nehéz megmagyaráznod miből lett autód. Ha max. pár száz Dollár/Euro a tét, akkor meg így jártak :D

2013. okt. 25. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!