Családi adókedvezmény- hogyan tovább?
Kismamaként a magzat után kaptam családi adókedvezményt. Megszületett a kisfiam, és mivel nem tudtam, hogy szükséges, nem újítottam meg a kedvezményt. A havi járandóságom egyre kevesebb lett, így a munkáltatómtól kikértem a fizetési kimutatásaimat- így derült ki, hogy 5 hónapja nem utalják a 10 ezer forintot.
Most újra be kell adnom a nyilatkozatot. A kérdésem az lenne, hogy mikortól kérjem- vagyis a baba születésének hónapját(május), vagy az aktuális dátumot- októbert?
Köszönöm szépen!
A munkahelyem bérosztályán egy hölgy azt mondta, hogy azt a hónapot jelöljem meg, amikortól már nem kapom a pénzt- vagyis júliust. Valahogy éreztem, hogy ez így nem jó...
Így van, ahogy előttem is írták. A munkahely visszamenőleg már nem tudja folyósítani, csak az aktuális hónaptól. Úgyhogy mindenképp októbert írjál be.
Majd tavasszal mikor elkészítitek az adóbevallást, abban érvényesíteni tudjátok, és a nav visszautalja nektek a kimaradó összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!