Pajzsmirigy betegségre adókedvezmény?
Tudomásom szerint csak a "tartósan fogyatékkal élők" vehetnek igénybe betegségükre tekintettel adókedvezményt. Ők is csak abban az esetben, ha erről az igazolást részükre a háziorvosuktól megkapták.
A pajzsmirigy tudomásom szerint ma már szerencsére gyógyítható, vagy legalábbis, mint a cukorbetegség, megfelelő gyógyszeres kezeléssel egyensúlyban tartható.
Beszélj a házi-orvosoddal!
Anyukámat pajzsmirigyre műtötték. Ez egy gyógyítható betegség, egy forint sem jár érte. Nem tudom hol hallottad ezt a baromságot, de eszméletlen miket nem képzelnek össze emberek.
Háziorvos elküld különböző vizsgálatokra, sebészet stb. Meg műtenek és kész. Le van tudva.
A 335/2009-es kormányrendelet szabályozza. Nagyon sok betegségre jár amit nem tudnak az emberek sajnos mert az orvosok nem mindig tájékoztatnak bennünket (nekem sem mondták), erre nem tudom, hogy jár-e.
A neten megtudod nézni tételesen felsorolja a betegségeket kóddal jelölve, endokrin betegségnél nézd meg.
Kedves 2-es! Dolgozik a cégnél egy csaj,és ő kap pm betegségre adókedvezményt,és ha hiszed ha nem,5 évre visszamenőleg meg is kapta! Havi 5 e.-,és adóbevallásnál ír be valami kódot,és így kapja! Csak egy igazolás kellett a háziorvostól! Szóval nem én találtam ki!
Ja,és a pm-et nem kell műteni,ha csak szimplán alul működik! Mi az hogy gyógyítható? A pajzsmirigy szimpla alul működése nem gyógyítható,velem is közölték,hoyg nem gyógyítható,de kezelhető,és szinten tartható,ha életem végéig szedem a gyógyszert! És igen,szedem,mert bár meg nem gyógyul magától,de így szinten tudják tartani! Inkább olvass utána,mint okoskodsz! És légyszi legközelebb az irritáló mejegyzésektől kímélj meg,lehet értelmes válaszokat is adni! Nem tegnap kezdődött a betegségem,és nem is 1 éve!
KÖSZÖNÖM!
3-as válaszolónak köszönöm az értelmes válaszát!
Szia! Én is 31 vagyok! :) Engem műteni nem kell,fel sem merült szerencsére,nem is bánom! :)
Sajnos még mindig semmi konkrétat nem tudtam meg az adókedvezményről ilyen esetben,ha esetleg te meg tudsz valamit írj légyszives!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!