Az apeh küldött nekem egy levelet h fizzessek 51 ezer ft ot mert nem volt orvosi ellátásom ki tudja hány hónapig. Mit lehetne tenni h ezt ne kelljen kifizetnem?
de ennél a kérdésnél valaki azt irta h ha valaki rászorul annak elengedik a tartozást ez igaz lehet?
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
Ha dolgoztál, akkor a munkaadód vonta és fizette a tb járulékot. Ha nem fizette be, de tőled vonta, akkor ő a ludas a dologban és ezzel bűncselekményt követett el.
Amikor munkanélküli voltál, akkor nem volt miből vonni, no de olyankor az orvos nem is láthat el. Minden alkalommal köteles megkérdezni, hogy van-e munkahelyed. Tőlem is folyton megkérdezi a dokinéni. Amúgy meg, ha nem fizetsz tb-t, akkor a rendszer azonnal jelzi és ezt az orvosnak tudatni kell veled. Ellenkező esetben mulasztást követ el, amit szankcionálni szoktak.
Mivel viszont nem voltál orvosnál két évig kb, ez esetben én nem látom okát a fizetésnek és nem értem a fizetési kötelezettséget sem.
Kérelmezned kell, hogy elengedjék/mérsékeljék/részletben fizethesd.
Itt megtalálod a megfelelő nyomtatványt hozzá:
"Mivel viszont nem voltál orvosnál két évig kb, ez esetben én nem látom okát a fizetésnek és nem értem a fizetési kötelezettséget sem."
A TB-t nem azért kell fizetni, hogy orvoshoz járhasson az ember. Állampolgári kötelesség. Mindenkinek kell fizetni munkanélkülinek is, akkor is, ha közben nem volt orvosnál. Kivétel ha valamilyen más módon biztosítottságot élvez. Pl. gyerekek, nappali tagozatos hallgatók, gyesen lévők, munkanélküli járadékban részesülők, ilyesmik.
17-es, azért ne legyél ilyen nyugodt... Ugye 5 év az elévülés, de az - hála a jogszabályok frappáns megfogalmazásának - tud több is lenni, ráadásul egy sima felszólítás (még) megszakítja az elévülést.
Szóval gyakorlatilag bármikor rádszállhatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!