Bérszámfejtés után az utalandókat felfelé kerekítem?
Ugye 1000 Ft-ra kerekítve kell megadni az összegeket. De hogy működik a bérnél a kerekítés?
3 oszlop van, tételes összeg, összesen és utalandó. Mit kell ezekbe beírnom?
Olyat, hogy ezer forintra kell kerekíteni egy összeget, maximum az egyéni adóbevallásban olvashattál.
A bérnél egész forintokat lehet elutalni, ez nem olyan mint a készpénz, hogy a legkisebb címlet az 5 Ft.
Mi ez, hogy 1000 forintra kell kerekíteni a bért? Hát még ilyet nem hallottam. Ha valakinek 501ft-ra végződik a bére akkor 499-el többet kap? Ez szerintem hüyleség.
A banki utalásnál amugy is lehet 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 forintot is utalni. Nem értem miért kellene kerekíteni.
Az SZJA-nál sem kell kerekíteni. Ott is be kell írni, hogy pl jövedelem 1.456.318Ft (nem kell felhúzni 20ra)
Ha arra gondoltál, hogy a kifizetett bérek után fizetendő adókat és járulékokat utalnád, és utalás előtt 1000 Ft-ra kerekítenéd, akkor a válasz: jól gondolod, a kerekítés szabályai szerint!
500 Ft alatt lefelé kerekítel, 500-nál, vagy annál magasabb összegnél az utalandó adó-, járulék összegét felfelé kerekítjük.
Ha a munkabért utalod a dolgozó lakossági számlájára, ott nem kerekítel, ha 1.- Ft a vége, akkor az átutalási megbízásra is 1.- Ft-ot írsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!