Dolgoztam 2 napig egy futár cégnél de rossz volt eljöttem fizetést nem akartak adni a napokra se benzinpénzt szal lenyúltam 4 csomagot,10000ft értékben. Ez fedezne a 2 napra benzinnel együtt. Ekkor fel tudnak jelenteni vagy kiküldeni lakásra valakit?
...lol te most megloptad a céget... ha észreveszik és rájönnek hogy te voltál akkor szerinted csak úgy annyiban hagyjak?
szerintem nem.
A béred meg nem fizetése polgárjogi és munkajogi szabálytalanság, amit te tettél az pedig kis értékben elkövetett sikkasztás, hűtlen kezelés. Ez pedig a büntető törvénykönyv alá tartozik.
Azonban mivel a szabálysértési határ alatt vagy, azaz nem érte el a károkozásod a húszezer forintot, így ebből csak szabálysértési ügyed lesz. Azt pedig pénzbüntetéssel vagy közmunkával meg fogod úszni.
Amúgy nem hinném, hogy büntetlen marad a cselekedeted, de amilyen adminisztráció van egyes magyar cégeknél, még akár ez is előfordulhat...
az én egyik barátnőm egyszer a céges laptopot vitte haza, mert elküldték a cégtől, és a végkielégítését sem kapta meg, és a fizuját sem. mondta, ha megkapja ezeket, plusz a kilépő papírokat, visszaviszi a laptopot. megkapta. és ő visszavitte. lehet hogy nem jó elgondolás, de hatásos.
kérdező, van/volt szerződésetek egymással? vagy feketén dolgoztál 2 napot?
hát, feljelenteni így nem tudnak, hisz akkor ők buktatják le saját magukat, hogy feketén dolgoztattak, és jól megüthetik a bokájukat.
nem szép, amit tettél, de lehet, hogy hasonló szituban én is megtettem volna, nagyon szemetek, legalább a két nap benzinpénzt adták volna oda...
én azt tenném a helyedben, hogy felhívnám őket, hogy nálam van két csomagjuk, beviszem, de kérem a két nap bérét cserébe. ha nem hajlandók egyezkedni, akkor mondd, ha keresnek, hogy a munkaügyi felügyelethez fordulsz... nem hinném, hogy ennyi cécót megérne nekik tízezer forint, de lehet, hogy a csomagok tényleg fontosak.
amúgy sose adok semmilyen tanácsot, ha valaki olyat tesz, ami ellenkezik az én erkölcsi érzékemmel, de most valahogy olyan érzésem van, hogy nem te vagy az, akivel a gond van, hanem a futárcég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!