Mit jelent az, hogy a késedelmi kamat elévül 5 év múlva?
Kihoztak a folyószámlámon (az APEH) egy 50 ezer Ft értékű késedelmi kamattartozást, amit 2006-ról hozott át. (2007-ben is közölte, 2008-ban, és idén is.) Ebben az a szép, hogy minden alkalommal tértivevényes levélben kértem, hogy töröljék, mivel nincs ilyen jellegű tartozásom.
2007. augusztusában kaptam egy nullás igazolást, amelyben benne van, hogy mindenre (késedelmi kamatra) is kiterjed, azaz nincs semmi tartozásom.
Ügyintéző hölgy azt mondja, márpedig van, mert késve fizettem be egy 2006-ra járó adónemet, 2007-ben, és ezért van a késedelmi kamat. De akkor miért adtak nekem következő év augusztusában 0-ás igazolást???
Ja, és azt is mondta, ha nem csinálok semmit, 5 év múlva elévül. Mikor rákérdeztem, ezt hogy kell érteni, azt mondta, értsem ahogy akarom... Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!