Ha a munkáltató kifizeti a volán bérlet 80%-át, neki azt ki fizeti vissza?
Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 16:59
2/9 anonim válasza:
Senki. Költségként elszámolhatja.
4/9 anonim válasza:
Beépíti az áraiba. Így a vevő fizeti "vissza" neki, aki a te munkád eredményét látja.
5/9 A kérdező kommentje:
"Leirhatja az adoból." Erröl hol találok bövebb infot?
2009. nov. 5. 18:34
6/9 anonim válasza:
Erről nem találhatsz semmit, mivel az adóból nem írható le. Téved a válaszoló. A többi válasz a jó. Költségként elszámolható. (Vagyis az adóalapot csökkenti végül is.)
7/9 anonim válasza:
Én pont ezt könyvelem. Elszámolják rednkívűli ktsg-ként és majd így visszaigényli az áfát. szerintem nem éri meg, de lehet, hogy így az állam még ad kedvezményeket.
8/9 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló: Hát ha ezt rendkívüli költségként könyveled, akkor az nagyon nem jó. Ugyanis az személyi jellegű kiadásnak számít. Igen, az ÁFA az levonható a beérkező számla után, de a dolgozó által megtérített összeg után pedig be kell fizetni az ÁFA-t.
Miért lenne rendkívüli bevétel? A bérlet a vállalkozás érdekében felmerülő elismert költség.
Nézz utána a témának.
9/9 anonim válasza:
bocsi kiadást akartam írni, csak közben pont dolgozom és a ktsg-ről beszélgettek a többiek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!