Mint egyéni vállalkozó, lehetséges hogy az állam statisztikai alapon feltételezi hogy van eltitkolt jövedelmem, és ezután a képzeletbeli összeg után megadóztat?
Ha valami módon fennakadsz a listán, és bekérik ellenőrzésre az anyagodat, csak utána-néznek, rákérdeznek, hogy ha nem volt bevételed, akkor:
- az általad költségként elszámolt tételeket (akár rezsiköltség, akár árukészlet-beszerzés) miből vetted meg?
- ez esetben miből ettél-ruházkodtál-fizetted a lakásrezsidet, és miből tartottad el a családodat?
Ha ezekre nem tudsz hiteltérdemlő bizonylatokat (kölcsönszerződés, ajándékozási papirok, családtagok megfelelő összegű jövedelem-igazolása stb.) előkotorni, akkor bizony a fenti tételek együttes összegét vélelmezik minimum bevételnek, és rád verik annak be nem fizetett adóit (SZJA, ÁFA, IPA egyebek) annak késedelmi pótlékát, és a kettő együttes összegének 50 %-át bírság címén.
És ez bizony nem "képzeletbeli" összeg lesz, hanem konkrétan kiszámolt igen kemény, gurulós Ft-ok!
Értem!
Köszönöm a válaszokat. Én is valahogy így gondoltam. De csak gondoltam.
Ezek szerint minden rendben van. Vagyonosodási vizsgálat az jöhet, nincs vagyonom, családom, kb semmim, egyenlőre csak tőkém a vállalkozáshoz.. :D Műúvészet lenne ha találnának valami "eltitkolt" jövedelmet ha nem titkolok el jövedelmet.
Köszönöm a válaszokat! Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!