Adószámos magánszemélynek miért kell adatlapot adni a számlához? Gyerekeket táboroztattunk és egy ilyen számlát kaptam, a Gamesz meg visszadobtam, hogy töltessem ki az adatlapot. Ilyenről nem hallottam, ráadásul a kibocsájtó elment nyaralni.
Nemigazán egyértelmű a feltett kérdésed, de ha:
a számlát te adtad, a gamesz visszadobta, hogy töltsd ki mellé az általa rendelkezésedre bocsátott adatlapot is, akkor:
- a gamesz úgy fizeti ki a számlád összegét, hogy már eleve visszatartja belőle az adódat és az EHO-t, és az adatlapon feltüntetett adataid alapján a nav felé lejelenti, hogy: a számlád teljes összege x Ft volt, ő levont tőled z, és y összegeket, a maradékot kiutalja neked.
Ez esetben az év végi bevallásodba te ugyanúgy beírod, bevallod a számla teljes összegét bevételnek, csak beírod azt is, hogy a "kifizető által levont előleg" x összeg és akkor már a bevallás elkészítésekor befizetendő adód összege rendben lesz.
Ha mégsem jól értelmezem a kérdésedet, akkor légyszi újrafogalmazni, mert számomra eléggé zavaros a megfogalmazásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!