Ezek a facebook shopok nem fêlnek hogy egyszer belefutnak egy adóellenôrbe?
Mert számlát gondolom nem adnak.
Vagy ha saját,megunt,nemhasznált,kinôtt cuccként árulják,akkor nem is kell?
Akkor nem kell. A teszveszen és a vaterán anyukák árulják a megunt, kinőtt cuccokat.
Én is vettem és adtam már el.
Ez nem adóköteles, csak ha üzletszerűen csinálod.
Facebookra regisztrálás alatt elismered hogy soha, semmilyen formában nem használod a facebookot hirdetésre. Ezt kapásból megszegik.
Legalálisan magánszemélyként ingóság értékesítésére hivatkozva sem adhat el senki, semmit csak úgy.
Adásvételivel kellene igazolni az ebből származó hasznot, aminek 25%-a jövedelem a termék eredetének igazolása hiányában. Ha ez a jövedelem eléri a 200ezer ft-ot mint ingóság értékesítéséből származó jövedleem, már SZJA fizetési köteles.
Azt hogy mennyinél jár jövedelemben, az adásvételik összességével tudná igazolni. Amit ha nem ad (már pedig nem ad) akkor illegális, mind a magyar állam tekintetében, mind a facebook számára.
600e ft teljes bevételig VAGY 200e forint profitig adómentes évente, a felett adóköteles.
A legtöbbjük szerintem olyan egyszerű, hogy gőze nincs róla, hogy mit csinálnak.
A 4. nem jól tudja.
Azt, hogy a facebookon tilos-e eladni azt nem tudom, de a személyes ingóság eladása nem tilos és bizonyos összeghatárig nem is adóköteles.
Számlát sem kell róla adni.
Kedves utolsó!
Ezekszerint, magánszemélyként ha a saját ingóságait adja el, akkor nem kell bizonyítania semmilyen dokumentummal hogy ő azt tényleg eladta. Eladja a ferrariját, a tengeralatt járóját, majd jön a nav hogy hol az adó, és mondja hogy nem is adta el, mire a nav: Hát, akkor elnézést?
Igen is igazolnia kell még egy ceruzát is ha eladott. Adásvételi, vagy csak egy papír legalább hogy eladtam x ft-ért x tárgyat.
De ahogy írtam, nem cisnálja szinte sneki, így mind bűnös! :D
Olvasd már el a linket, az az adózási szabályok alapján készült. A Ferrari és a gyerek kinőtt kabátja között nagy különbség van. 600 ezer forintig évente adómentes és még számlát se kell adni. Szerinted az átlag anyuka aki elad pár nadrágot az kiváltja a vállalkozásit és megvan még a számla hogy kétezerét vette a teszkóban 4 éve???
De ha nem hiszed, hívd fel az adóhivatalt.
Nem értessz engem..
Én pontosan tudom hogy milyen jogszabályok vonatkoznak az ingóságaitól értékesítés útján megváló magánszemélyre.
Nem köteles tanúsítani hogy honnan van az áru.
Így az eladási ár 25%-a a jövedelme! Általánosítva. Így már is 800ezer ft összértékig adhat anélkül hogy adóznia, SŐT bevallania kellene!
Ennek ellenére nem változik a tény hogy valamivel alá kell támasztania hogy eladta xy ingóságait! Nincs számlája, hiszen ahhoz vállalkozás lenne szükséges, de magánszemélyről van szó!
Egy aláírást akkor is adnia kell, melyet mind az eladó mind a vevő aláír, hogy legalább ennyivel bizonyítsa hogy nah itt van ez meg ez meg ezek az aláírások. Összesen 570 ezer ft érték, amiből a jövedelem nem éri el a 200ezer ft-ot, így nem vagyok adóköteles.
Egyébként kimegy a nav (Nem valószínű hogy kimenne de ha még is) és kérdi mi volt az adás vétel? Több hirdető oldalon több adásvételét észlelték, feldobta a szomszéd, látták a mailjeit vagy bánom is én hogy hogy de kimehet.
És mivel bizonyítja hogy nem adóköteles értékben adott? A két szép szemével?
A ferrari is ingóságnak minősül ha szimplán "kinövöd" ami határozottan meghaladja az adómentes jövedelmet. Nyílván írsz róla egy papírt hoyg eladtad, és adózhatsz utána a 800 ezer ft feletti részre 16%-ot. Minden más esetében így megy. (Kellene menni, de 3.-szor is leírom hogy nem egy így. (Ez csak a formaisság)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!