Biztosítottá váltam más országban. Eddig magam után fizettem az EÜ járulékot, erről hogy kell kijelentkezni (melyik nyomtatványon)?
Az nem tiszta, melyiket kell, mert kettőt is találtam ami ezzel kapcsolatos:
13T1011
OEP EGT tagállam
Vagy mind a kettőt ki kell tölteni?
A másik, hogy mennyi időn belül kell kijelentkezni?
Csak akkor lehet kijelentkezni , ha hozol róla igazolást , hogy valaki már fizeti utánad a járulékokat.
Bejelentkezni könnyű , kijelentkezni nehezebb.
Nekem másfél évvel ezelőtt E301- es nyomtatványt kellett bemutatnom , de az Ausztria volt , lehet , hogy azóta ez változott , kérdezd a NAV- ot , ők az illetékesek , telefonon is megmondják.
Az a szabály , hogy egyszerre két országban nem lehet egészségbiztosításod , neked kell azonnal kijelentkezned , ha valaki elkezd utánad TB. - t fizetni.
A Magyarországon az általad befizetett összeget visszautalják az adófolyószámládra arra az időszakra vonatkozóan , amikor párhuzamosan két országban volt TB. - jogviszonyod.
De ehhez igazolást kell hozni.
Velem közölték , hogy ezt igazán tudhatnám....
Én ügyfélkapun intézném, mivel értelemszerűen külföldön vagyok.
Csak azt nem tudom, hogy elég e az OEP felé elküldeni, vagy a NAV-nak is kell a T1011-es nyomtatványon kijelentkezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!