Hogyha ADÓ túlfizetésem van 22000. - Ft, akkor azt milyen nyomtatványon tudom visszaigényelni? Ha egyáltalán vissza lehet?
Visszalehet igényelni a 17-es nyomtatványon.
Itt a linkje: [link]
Ha van ügyfélkapud, azon keresztül is beküldheted.
Viszont ha más adónemen van tartozásod, akkor csak a pozitív különbözetet utalják vissza. Ebben az esetben az átvezettetést is megejtheted ugyanezen nyomtatványon egy füst alatt.
Korábban azt írtam:
"Nyugodtan visszaigényelheted! Nem fog zaklatni a NAV mert csak a nagy-visszaigénylőkre van ráindulva. 22 ezer forint nem az a kategória."
Erre leminődítettetek aminek az eredményeképen a válaszom 50%-ban tűnt hasznosnak a számotokra.
A leminősítésemmel kapcsolatban jegyzem meg, hogy én amit írtam az a saját tapasztalatom! Éveken keresztül visszaigénylés pozicióban voltam. Minden alkalommal 100 ezer forint körüli, vagy azt kissé meghaladó összeggel.
Soha nem volt semmi gondom az APEH-vel. Ha a benyújtott adóbevallásbvan ha nincs hiba, az adóhatóság 100 ezer forintig a törvényben magszabott határidőn belül, mindig kiutalja a visszaigényelt összeget.
Arra kíváncsi lennék, hogy akik leminősítettek, azok a saját tapasztalatuk alapján tették-e!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!