Számlázás előző évre?
Figyelt kérdés
Még sosem kellett előző évre számláznom, így nem igazán tudom, hogy mi a helyes út. Ma kaptam egy bérleti szerződést, ami alapján 2012-re kell bérleti díjat számláznom. x ft/hó. Ha most egyszerre kiszámlázom a 2012. évi bérleti díjat, akkor a teljesítés dátuma ebben az esetben micsoda? 2012. dec. 31.?2013. jún. 10. 21:53
1/2 anonim válasza:
Számlázni mindig a teljesítés utáni 15 napon belül kell. Ha a bérleti díjat havonta fizetted, akkor számlázni is havonta kell. Létezik persze gyűjtőszámla is, de ez nem az az eset. A számlázási kötelezettség elmulasztásáért a NAV 200.000 ft büntetést szokott kiszabni. Számlánként.
Szerintem - és ez szigorúan magánvélemény! - ezt a helyzetet csak úgy tudod megoldani, hogy a bérleti szerződésben kikötitek, hogy utólag, az év végén fizeted ki egy összegben a teljes évi bérleti díjat, és a szerződés aláírásától számított 15 napon belül állítod ki a számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!