Hogyan adózzak egy freelancer-es ebay megbízás után?
A kérdésre nem tudok válaszolni, de 1 bökkenő máris van a dologban.
mivel a te neveden fog futni az egész, pénz, rendelés, stb. mi van ha neked a vevő kifizeti az árut, te továbbutalod a pénzt a nőnek, de ő nem küldi el az árut a vevőnek. mivel a te neveden fut, így a vevő téged fog feljelenteni, és a te nyakad köré csavarodik a hurok. mivel gondolom erről nincs szerződésed a nővel, akinek a termékeit árulod, így nincs nyoma hogy bármiben is megegyeztetek volna. jön jó pár éves per, amit több mint való rád fognak verni. Csábító az a 2000$ havi, de nem ér meg egy hercehurcát.
@előző: A freelanceren digitális formában szerződést kötsz. Probléma esetén rajtuk keresztül feloldható a bonyodalom; nekik meg egy "kellemetlen" ügyfél persona-non-grata, mivelhogy online "projektközvetítés" a profiljuk.
A konkrét kérdésre én sem tudom a választ, így a legjobb ötletem egy adótananácsadó véleményének kikérése volna; ám ez az oldal ugye elvileg azért van, hogy akik jobban tudják ezt, azok elárulják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!