Családi adókedvezményben tudnátok segíteni? Bővebben lent.
Nyáron töltöm be a 90 nap terhességet és utána szeretnénk a harmadikra is igénybe venni az adókedvezményt.
A párom fizuja 350000ft bruttó körül mozog, úgy gondoltunk, hogy nem megosztva oldanánl meg mert én a tgys-ből meg gyedből sokra nem mennék vele, hanem ő venné igénybe mind a háromra.
De úgy, hogy kettőre vagyis a 2 x 33000ft-ot havonta a harmadikra év végén a plusz bónuszokkal már talán összejönne annyi adóalap, hogy év végén adóbevalláskor venné igénybe a harmadik babára :) remélem érthető voltam.
Úgy gondoljuk így többet ki tudunk használni mint ha én kérném a 3.ra. Szóval ezt meg tudjuk e oldani ha még hozzájön 13 és 14 havi fizu is?? Hogyan szokták ezt hivatalosan intézni, mi a menete ha így szeretnénk. Milyen nyomtatványt és hogyan kell kitölteni ha így "megosztva" szeretnénk.
Azt tudom, hogy van erre formanyomtatvány csak ha így a harmadikra év végén kérjük azt, hogy kell feltüntetni, hogy ne a 20 ezret kapjuk csak a kettőre hanem a 66000ft- ot. Hogy van ez?? Köszi előre is!
Akkor az egy gyerekre, hogy érted a megosztást?
Én kérném a 3- ra és ami fenn marad év végén azt vissza tudjuk igényelni? Nem nagyon értem, az én gyedem 70 ezer körül lesz szóval töredékét tudom kivenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!