Hogyan kell kitölteni az adóbevallást? Segítség!
Soha nem csináltam még,és akárhogy is olvasom nekem ez kínai!:((( Eddig a munkahelyemen megcsinálták,de jelenleg nincs állásom.
Tavaly márc 9-ig voltam GYED-en,majd decemberben kaptam 2hét álláskeresőit a többi időn GYES-en voltam.
Tavaly a gyed lejárta után megszűnt a munkahelyem. Közös megegyezéssel felmondtam,mert mindent elkövettek hogy nem menjek vissza!:( Kifizették a szabit,és kaptam némi pénzt.
Én úgy tudom hogy 20-ig kell beadni,és hogy a gyes után nem kell csak a gyed és az álláskeresői után.
Az első válaszolót nem értem, miért kellett volna már beadnia? 21-e a határidő.
A gyest tényleg nem kell bevallani, mert az adómentes, viszont a gyed és az álláskeresői mellé még a kifizetett szabikat meg a "némi pénzt" viszont be kell vallani. Keress fel egy könyvelőt aki megcsinálja neked.
Jobb ha nem állsz neki, annál valamivel bonyolultabb, mintsem itt el tudná Neked bárki magyarázni. Néhány ezer forintért megcsinálja a könyvelő, vagy megkérsz valakit, aki már csinált ilyet.
Ami kell hozzá, az M30-as nyilatkozat, amit a munkáltatód megküldött a GYED-ről, illetve az álláskeresőiről is kellett, hogy kapjál egy igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!