Nem elektronikus úton,hanem hagyományosan szeretném benyújtani.
Nem volt magyarországi keresetem az adott évben.Melyik sorba mit kell írnom?
2012. febr. 3. 18:12
1/9 anonim válasza:
Ha nem volt magyarországi kereseted akkor még mmindig meg kell nézni, hogy a külföldit be kell -e vallani. Lehet hogy itthon (is) adóköteles, attól függ, hol szerezted. Ha meg nem az, akkor nem kell nullás bevallást sem beküldeni. Az adókötelsség vagy mentesség attól függ, hogy a két ország között van-e kettős adóztatást elkerülő egyezmény.
2012. febr. 3. 19:41
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi,de nem ez volt a kérdés!
2012. febr. 4. 10:32
3/9 anonim válasza:
Ha nem volt kereseted, akkor semmit sem kell írni, azokba a sorokba, ahova akkor kellene írni, ha lett volna.
2012. febr. 4. 11:24
4/9 anonim válasza:
bocsánat hogy segiteni akartam, de akérdés nem egyértelmű a nullás szja bevallást meg nem kell benyújtani, követekezésképpen nem lehet nullásan kitölteni... bár godnolom nem ez volt a kérdés
2012. febr. 4. 17:22
5/9 A kérdező kommentje:
Ausztriába szeretnék adóbevallást benyújtani,de egy magyarországi nullás adóigazolást kell hozzá csatolnom,hogy itthon nem kerestem az adott évben semennyit sem.
Szóval ehhez kellene a nullás bevallás.
Köszönöm a segítséget!
2012. febr. 5. 17:18
6/9 anonim válasza:
Akkor talán fáradj be az APEH-hoz, vagy hívd fel telefonon.
2012. febr. 5. 17:23
7/9 anonim válasza:
Ja, így már más a leányzó fekvése. Rosszul tetted fel a kérdésed. Ha nullás adóigazolás kell, akkor azt az adóhivatal adja ki a kérésedre, és még az is lehet, hogy valamennyi eljárási illetéket is kell fizetni érte. De ez nem biztos.
2012. febr. 6. 08:24
8/9 anonim válasza:
szegény..senki nem érti mit akarsz :D
ahhoz, hogy itthon kapjon 0-s adóigazolást, ahhoz először be kell nyújtania egy 0-s adóbevallást, és annak a megérkezése és feldolgozása után adnak egy A0-s igazolást, illetve egy E9-eset is, amiket majd hozzá kell csatolni azokhoz a kitöltendő dokumentumokhoz, amit a finanzamttól be lehet szerezni az adó visszatérítés megigényléséhez.
Szerintem keress fel egy könyvelő ismerőst, vagy akár ismeretlent, aki pikk-pakk kitölti neked :)
2015. jan. 30. 18:18
9/9 kunfu válasza:
Kedves előttem válaszoló!
Nagyon köszönöm a korrekt választ, mert én is pont erre kerestem a választ, hogy mi szükséges az ausztriai adó visszatérítéshez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!