Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy kell az adóbevallást...

Hogy kell az adóbevallást nullásra kitölteni?

Figyelt kérdés

Nem elektronikus úton,hanem hagyományosan szeretném benyújtani.

Nem volt magyarországi keresetem az adott évben.Melyik sorba mit kell írnom?

2012. febr. 3. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nem volt magyarországi kereseted akkor még mmindig meg kell nézni, hogy a külföldit be kell -e vallani. Lehet hogy itthon (is) adóköteles, attól függ, hol szerezted. Ha meg nem az, akkor nem kell nullás bevallást sem beküldeni. Az adókötelsség vagy mentesség attól függ, hogy a két ország között van-e kettős adóztatást elkerülő egyezmény.
2012. febr. 3. 19:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi,de nem ez volt a kérdés!
2012. febr. 4. 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem volt kereseted, akkor semmit sem kell írni, azokba a sorokba, ahova akkor kellene írni, ha lett volna.
2012. febr. 4. 11:24
 4/9 anonim ***** válasza:
bocsánat hogy segiteni akartam, de akérdés nem egyértelmű a nullás szja bevallást meg nem kell benyújtani, követekezésképpen nem lehet nullásan kitölteni... bár godnolom nem ez volt a kérdés
2012. febr. 4. 17:22
 5/9 A kérdező kommentje:

Ausztriába szeretnék adóbevallást benyújtani,de egy magyarországi nullás adóigazolást kell hozzá csatolnom,hogy itthon nem kerestem az adott évben semennyit sem.

Szóval ehhez kellene a nullás bevallás.

Köszönöm a segítséget!

2012. febr. 5. 17:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor talán fáradj be az APEH-hoz, vagy hívd fel telefonon.
2012. febr. 5. 17:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, így már más a leányzó fekvése. Rosszul tetted fel a kérdésed. Ha nullás adóigazolás kell, akkor azt az adóhivatal adja ki a kérésedre, és még az is lehet, hogy valamennyi eljárási illetéket is kell fizetni érte. De ez nem biztos.
2012. febr. 6. 08:24
 8/9 anonim válasza:

szegény..senki nem érti mit akarsz :D

ahhoz, hogy itthon kapjon 0-s adóigazolást, ahhoz először be kell nyújtania egy 0-s adóbevallást, és annak a megérkezése és feldolgozása után adnak egy A0-s igazolást, illetve egy E9-eset is, amiket majd hozzá kell csatolni azokhoz a kitöltendő dokumentumokhoz, amit a finanzamttól be lehet szerezni az adó visszatérítés megigényléséhez.

Szerintem keress fel egy könyvelő ismerőst, vagy akár ismeretlent, aki pikk-pakk kitölti neked :)

2015. jan. 30. 18:18
 9/9 kunfu válasza:

Kedves előttem válaszoló!

Nagyon köszönöm a korrekt választ, mert én is pont erre kerestem a választ, hogy mi szükséges az ausztriai adó visszatérítéshez.

2017. dec. 1. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!