Van-e joga a NAV-nak külföldi (EU-n belüli) e-bay tranzakciók adatait lekérni?
Külföldről rendeltem egy terméket e-bayen, ahol a termék helye EU-n kívüli ugyan, de maga az tranzakció az EU-n belüli e-bay oldalon jött létre, ezért nem is gondoltam, hogy vámot kellene fizetnem! A vámhivatal viszont bekérte az e-bay számlámat, mert a csomagra gyanúsan kicsi összeg volt írva, és valóban nem annyiért rendeltem, mint ami rá volt írva. A csomag értéke kb 100.000 Ft és ha ezt megadom, akkor attól tartok, hogy irgalmatlan összegre megsarcolnak, amire abszolút nem számítottam!
A kérdés az, hogy ha kamu számlát adok (átírom az összegeket), akkor van-e joga a NAV-nak ezt külföldi e-bay oldalnál ellenőrizni, onnan adatokat lekérni?
U.i.: Aki erkölcsi útmutatást akar írni az adófizetésről, az NE TÖRJE MAGÁT! Szerintem épp elég erkölcstelen az, hogy a NAV akár 40%-ot rádobhat csak úgy a semmiért egy termékre!
A külföldire is ránézhet, ha úgy akarja, csak tovább tart neki. De inkább esélyes, hogy ha nem tetszik nekik az új számla sem, akkor a saját értékbecslőjük véleménye szerint megállapítják a rendelt áru értékét és azt vámolják. Azt meg, hogy a hamis számlát mennyire lesz kedvük üldözni, az ő hangulatuk dönti el, de idén híresen rászálltak az online kereskedelemre.
Remélem elkapnak :)
A "Barom"nak, aki lebarmozott: AFA-rol nem hallottal meg?
Egyebkent az osszes kommentrol sut a tipikus magyar rosszindulat, holott segitsegert fordultam hozzatok! Igen, figyelmetlen voltam, ennek pedig semmi koze az altalatok vizionalt szellemi sotetseggel! (Kivancsi vagyok, melyikotok tudna felsorolni fejbol az U osses tagallamat!)
Ilyen osszeg lehuzasa pedig gyalazatos, barhogy is probaljatok vedeni! Magyarorszag szegyene! Tanulsag: A budos eltben nem rendelek tobbet Magyarorszagra semmit, remlem a vamtisztek ehen doglenek, ahanyan vannak.
Te p1csa mód hülye vagy már megbocsáss...
"Illetve - bizom benne - hogy ha a valoshoz kozelito erteket adok meg, akkor azt elfogadjak. "
Igen, de azzal mit érsz el? Ha 100e helyett 80e-t adsz meg spóroltál 5e forintot. Ha meg 20e-t adsz meg nem hiszi el a VÁM.
"Az ebay egyebkent azt a felvilagositast adta, hogy semmilyen korulmenyek kozott nem ad ki informaciot a NAV-nak"
Az EBAY kinyalhatja, már megbocsáss. Azt sem tudod mi az az EBAY. Az Ebay olyan, mint az aprod.hu. Emberek feltöltik az eladó árujukat és hirdetik, te meg megveszed. Te az Ebaytől Lóf@szt sem vettél. Ennek kapcsán nincs is mit kiadniuk rólad. Max a felhasználóneved és azt, hogy mire licitáltál.
"A NAV ranezehet a bankszamlamra? A kulfoldire, miota? "
Arra nem nézhet rá, de nem is írtad, hogy külföldi számláról fizettél...
"Miert erkolcsteln a 40%?"
Ezt nem tudom honnan vetted. 27% az ÁFA. VÁM-ot az esetek 99,9%-ában nem szabnak ki.
"A budos eletbe nem fizettem meg vamot semmire eddig, azt sem tudtam, hogy letezik meg ilyen!"
Erről ki tehet? Csak nem te?
"Ezen kivul honnan kene tudnom melyik orszag van az EU-ban? "
No comment. És külföldön égeted a magyarokat... Gondolom mosogatsz vagy bodzát szedsz...
"A jelenlegi arnal 3000 Ft-tal tobbret mar eu-n belulrol megrendlhettem volna, most meg fizessk 30.000-t?"
Ja kérlek, a hülyeségnek ára van.
"Szegyellje magat a mocskos magyar hatosag!"
Szégyellje bizony - azért, amiért téged kiengedtek az iskolából, pedig még egy pár év rád fért volna!
Amúgy meg teljesen mindegy, mert ha nem fizeted ki akkor a NAV nem fogja kiadni neked a terméket. És kész. Pár hétig tárolják majd visszaküldik a feladónak. A feladó meg nyilván ezek után nem fogja neked visszautalni a pénzt, mert ő eladta a terméket, neki nem kell vissza.
Ha meg beküldesz valami nagyon kamu számlát ami nem elég bizonyító erejű akkor azt a NAV simán nem fogadja el, megnézni a termék itthoni átlagos árát és ez alapján kiszabja az adót. Oszt' ennyi.
Keménykedhetsz, de győzni nem fogsz.
"Igen, de azzal mit érsz el? Ha 100e helyett 80e-t adsz meg spóroltál 5e forintot. Ha meg 20e-t adsz meg nem hiszi el a VÁM."
A vam, lehet, hogy 5000 Ft, nade az AFA? Akar 10-15 ezret is nyerhetek egy kamu szamla leadasaval! Az pedig mar nem mindegy! Nm tudom honnan veszitek ezt a marhasagot, hogy 20.000 Ft-ot akarok megadni! Annyit az elado adott mg, anelkul, hogy krtem volna, ezert vizsgaljak a csomagot, ezrt kertk be a szamlat!
Az ebay olyan mint a vatera, igen! Csak mivel nm magyarorszagon van, nem nyalja a NAV segget es nem fog minden adatot kiadni rolam. Rajta kivul meg kit keresnek meg? Az eladot, aki eleve kamu osszegt irt a csomagban levo szamlamra? (Hangsulyozom, nm kertem ra.)
Itt nm arrol van szo, hogy nem vagyok hajlando vamot, fiztni, egy tisztesseges osszgt hajlando vagyok kifiztni, de a 30-40% a legnagyobb joindulattal sem mondhato tisztessegesnek!
"Ezen kivul honnan kene tudnom melyik orszag van az EU-ban? "
Te nyilvan tudod fejbol az osszeset! Es ne gyertek nekem a "google a baratod"-dal, mert miutan nem is felteteleztem, hogy vamot kell fizetnem, igy persze hogy nem kerestem ra!
"Ja kérlek, a hülyeségnek ára van."
Orulok hogy neked annyira jol megy, hogy a penz nem szamit!
"És külföldön égeted a magyarokat... Gondolom mosogatsz vagy bodzát szedsz..."
Ha tudnad mennyire mellefogtal. :P A magyarok pedig magukat egetik - otthon. De ez egy masik tema.
"Szégyellje bizony - azért, amiért téged kiengedtek az iskolából, pedig még egy pár év rád fért volna!"
Ha az iskolanal tartunk, tanultal olvasni? Ha igen, kezdhetned mindjart az elso kommentemmel, ott vilagosan leirtam, hogy milyen tipusu valaszokat varok! Paraszt.
"A vam, lehet, hogy 5000 Ft, nade az AFA? "
A VÁM (leánykorni nevén VPOP, mai nevén NAV) a hatóság neve te gyengeelméjű! ÁFÁ-t fizettetnek be veled, összesen 27%-ot.
"Az ebay olyan mint a vatera, igen! Csak mivel nm magyarorszagon van, nem nyalja a NAV segget es nem fog minden adatot kiadni rolam."
Látszik milyen tájékozatlan vagy. A Vatera sem ad ki semmilyen adatot senkiről, csak jogerős hatósági kérésre. Arra viszont az EBAY is kiadna. De a NAV (még) nem hatóság)
"Rajta kivul meg kit keresnek meg? Az eladot, aki eleve kamu osszegt irt a csomagban levo szamlamra? (Hangsulyozom, nm kertem ra.) "
Rajtad kívül senkit. Hangsúlyozom, kutyát nem érdekli, hogy az eladó mit írt rá a csomagra.
"Te nyilvan tudod fejbol az osszeset! Es ne gyertek nekem a "google a baratod"-dal, mert miutan nem is felteteleztem, hogy vamot kell fizetnem, igy persze hogy nem kerestem ra! "
Nyilván, mivel kötelező tananyag 2004 óta a középiskolákban. Ha nem sikerült akkoriban megtanulni az a saját sarad. ha meg 2004-re kijárat már az iskolát akkor szégyen gyalázat, hogy az akutálpolitikával ilyen szinten nem vagy tisztában. Arról meg már társalogtunk, hogy a tudatlanságod kinek a hibája.
"Orulok hogy neked annyira jol megy, hogy a penz nem szamit! "
De számít - ezért van, hogy én előbb utánanézek a dolgoknak és nem utólag siránkozom!
"Ha tudnad mennyire mellefogtal."
Bocsánat, esetleg takarítasz? Vagy vakolsz / falat húzol? A londoni tudományos akadémia tagja nem vagy, az ziher...
Arra meg mindenki nagy ívben sz@rik, hogy te milyen típusú kommenteket vársz, meg mennyi adót tartasz korrektnek. Egy buta aluliskolázott barom vagy, aki azt hitte most majd okosabb lesz mindenkinél ha jól bevásárol ebayről most meg zokog, mint a 10 évesek mikor elvették a nyalókájukat. Ember, nőj már fel egy kicsit a való világhoz. Vagy buszozz vissza a UK-ba aztán pucold a budit vagy vakold a falat szépen, ahogy eddig, ott csak 10% a sarc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!