Készítem egy bútort én nem tudok számlát adni de a megrendelő igazolást kért névvel címmel személyi számmal aláírással hogy én késztettem a főnöke külföldi cége eltudja számolni számíthatók az adóhatóság vizsgálatára?
Jó kérdés!
Elméletileg igen, számíthatsz rá bármikor.
Gazdasági tevékenységet (ez az) külön adószám birtokában lehet végezni, ha nem éppen kötelező egyéni vállalkozónak lenni hozzá.
A "külön adószámnak" van egy olyan jellemzője, hogy negyedévente adóelőleget kellene fizetni a jövedelem után, majd az év végi adóbevallásba beletenni.
Most vagy kiderül valahogy a dolog, vagy nem...
Ha ez nem rendszeres a részedről, akkor most még megoldhatod, egy adás-vételi szerződés megírásával:
XY részére eladod a saját tulajdonodat képező x db. bútort y Ft-ért, zk vevő részére: a vevő pontos neve, címe is legyen benne, és természetesen a tied is.
Az a mondat legyen benne: "a vevő az adásvételi szerződés aláírásával egyidőben a bútort kifizette".
Eladó és vevő is aláírja, adóazonosító szám a te részedről, a vállalkozás adószáma a vevő részéről kell.
Mellette, (alá) kell 2 valós tanú aláírása, pontos címe és adóazonosító száma.
Évente 1-2 ilyen adás-vételi még nem számít üzletszerű, kereskedelmi tevékenységnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!