Egy 51$-os cipőre mennyi áfa+vám jöhet, ha amerikából hozzuk be?
Figyelt kérdés
a szállítási köldség kb 10000ft és összesen így szállítással 23441Ft lenne. Van esélye, hogy nem raknak rá áfát?2013. ápr. 12. 23:37
2/5 anonim válasza:
De miért Amerikából rendelsz???
Egyszerűbb lenne az angol ebay-ről és nem raknak rá se vámot se áfát..Sőt a postaköltség is olcsóbb lenne..
3/5 A kérdező kommentje:
körbenéztem már az ebayen, rengeteg a hamisítvány (talpa kicsit eltér, vagy 1-2 helyen eltér, olyan szinek amik nincsenek is... stb. ami meg nem hamisítvány, az általában szintén amerikai árusító és ugyanilyen árakon mint én most találtam és ott is szinte mindegyik ami nem hamisítvány, inkább csak usába szállít :/
2013. ápr. 12. 23:52
4/5 A kérdező kommentje:
[link] pl itt még van 1 db abból ami nekem kell és drágább, ugyanúgy usából jön és ugyanúgy kérdés az áfa és a vám, de mind1 mert ez alapból drágábban jönne ki
2013. ápr. 13. 00:02
5/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy az árus hogy küldi. Ha ajándékként címkézi és magánszemély a küldő akkor 45€-ig vám- és adómentes, amibe beleférnél.
Minden más esetben (cégként küldi, nem feliratozza ajándékként, számlát mellékel) 22€ ez a limit, ekkor csak a 27% ÁFA a fizetendő, vámot csak 150€ felett kell. A szállítási költség is része az adóalapnak, tehát ÁFÁ-t a 23e után fizetsz, nem az 51$-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!