TAJ nem fizetése esetén be kell fizetni utólag az elmaradt összeget?
Kb.1 éve munkanélküli vagyok, és nem kapok semmilyen ellátást.(nem jár, mert a párom dogozik és túl magas az 1 főre jutó) Mikor, és milyen módon hajtják/hajthatják be rajtam az elmaradt összeget?
Egyébként nem voltam beteg és nem voltam kórházban sem.
attól, hogy nem vetted igénybe az ellátást, még fizetni kell
előbb-utóbb a NAV-tól fogsz levelet kapni, hogy x összegnyi elmaradásod van, ezt rendezni kell és e mellé az aktuális havi összeget is be kel fizetni + az elmaradás miatt felhalmozódott kamatokat
amennyiben ezt nem teszed, akkor adók módjára hajtják be a tartozást
A NAV-nál. De ha van ügyfélkapud, akkor ott is meg tudod nézni, ha lekéred a folyószámla-egyenlegeidet.
Ennek a fizetési kötelezettségnek a neve:
Egészségügyi szolgáltatási járulék. Ha kihoz a rendszer ilyen nevű folyószámlát, akkor már vezettek rá kötelezettséget. Ha nem hoz ki, vagy nincs rajta összeg, attól még később lehet, ha "elkapnak".
Egyébként erre a járulékfizetésre kötelező bejelentkezni, ha nincs semmilyen biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyod. Ha nem teszed meg, akkor mulasztási bírsággal vagy sújtható. 5 évre visszamenőleg a tartozásod kamatostul behajthatják rajtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!