Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Bajom lehet abból, hogy ha...

Bajom lehet abból, hogy ha nem eredeti fejhallgatókat vásárolok meg és picivel drágábban eladom?

Figyelt kérdés
Beats utángyártott fejhallgatókat vásárolok és eladom 1300 és 1800 forinttal drágábban, mindenkivel tudatom, hogy nem eredetiek, nyilván számlát nem tudok róla adni, mert én se kapok, lehet ebből bármi bajom is és ha igen milyen súlyos? mindig csak annyi van nálam amit másnap eladok, de így is megbüntethetnek vagy hasonló?

2013. márc. 14. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Honnan szerzed őket és hol találsz rá vevőt megkérdezhetem?
2013. márc. 14. 21:41
 2/7 A kérdező kommentje:
az interneten hirdetem őket és én is az interneten veszem
2013. márc. 14. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha nem eredetiként árulod, akkor nem lehet belőle bajod. Azért összesítsd a forgalmadat, mert esélyes, hogy majd adóznod kell a jövedelmed után.
2013. márc. 15. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Amennyiben üzletszerűen kereskedsz (márpedig ha azért veszel hogy később eladsz, az üzletszerű kereskedés), akkor be kell tartanod a szabályokat (cégesen v egyéni vállalkozóként, áfát stb megfizetve).

Elméletileg lehet belőle bajod ha nem így csinálod, gyakorlatilag az aukciós és apróhirdetési oldalak a lopott áru terítésének melegágyai, minimális lebukási veszéllyel.

2013. márc. 15. 09:27
 5/7 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, nem tudom, hogy ez számít e..de nyílván nem lehetek cég ként bejelentve, mivel fiatalkorú vagyok.
2013. márc. 17. 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:
gondolom ebay-ről rendeled...és valószínű nem saját tőkéből. na most, ha például kéred, hogy a megrendelő fizessen neked előre, és fenn akad a vámon, mit csinálsz? mit mondassz a megrendelőnek? másrészt meg bárki bejelenthet téged fogyasztóvédelemnél...bár kevés ember szánna rá időt. az ilyen dologgal az a jó, hogyha nincs nálad több, hanem folyamatosan rendelsz annyit, amennyit kérnek, akkor az csak úgy működik, mintha egy használt ruhádat(saját tulajdonod) eladnád valakinek magánszemélyként. de különben előfordult már ilyen...és többszázezer Ft-ra büntethetnek ha elkezdenek ezután nyomozni.
2013. márc. 19. 11:31
 7/7 A kérdező kommentje:
nem ebayről rendelem, és saját tőkéből fizetem
2013. márc. 19. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!