HA egy követelés (adó, közüzem, szolgáltatás) már végrehajtónál van, van-e lehetőség a végrehajtót kihagyva az ereseti jogosúltnak fizetni? Ha van az eredeti jogosúlt jelez a végrehajtónak, és az törli a követelést?
Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 13:13
1/7 anonim válasza:
azt a követelést eladták már a végrehajtónak, aki fizetett érte, embereket állított az ügyre stb.
ezt a vonatot már lekésted, most már csak a végrehajtóval tudsz egyezkedni.
2/7 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha az eredeti tartozást kifizetem a jogosultnak?
2011. jan. 19. 13:26
3/7 anonim válasza:
akkor bonyodalom, mert már nem neki tartozol. tudom, ez hülyén hangzik, de így van. Akkor lehet kérelmet írni, átkönyveltetni és a végén a többi díjat, kamatot, végrehajtó díját, ügyintézési, felszólítási díjat mégiscsak ki kell fizetned a végrehajtással megbízott cégnek.
4/7 anonim válasza:
5/7 A kérdező kommentje:
Esetemben bíróági végrehajtóról van szó, ne egyéb cégről.
változtat ez valamin?
Köszönöm az eddigieket is.
2011. jan. 19. 18:11
6/7 anonim válasza:
bocs, én végig egyéb cégre gondoltam valamiért, a bírósági végrehajtót nem tudom
7/7 anonim válasza:
természetesen van. ez esetben az köteles értesíteni a végrehajtót, akinek tartozol. azért nem baj, ha ezt Te is jelzed felé, mert ha elmarad az értesítés, abból további bonyodalom lesz. de az eddig felmerült végrehajtási költségeket akkor is ki kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!