Miért kell minden "fingás" után adózni?
Miért?!...
Mert egy ilyen világban élünk, ahol lehúzzák rólunk a 10. bőrt is (Áfával!)... :-[
Ha gazdagabb országba születtünk volna, akkor nem kellene minden után adózni és Áfázni.
Mondjuk ez egy ördögi kör : az emberek abban érdekeltek, hogy minél kevesebb adózott fizetést vegyenek fel, a többit inkább "zsebbe" kérik, adózatlanul...
Lassan már mindenki feketézik, mutyi pénzekből él, nem akar adókat fizetgetni.
De minél többen NEM fizetünk, annál nagyobb az államkassza hiánya...
Minél nagyobb a hiány, annál többféle adót kell kitalálni újabb forrásokra számítva...
Vannak, akik nagyon "ügyesek" és ki tudnak minden adót kerülni...
És vannak a "hülye balekok" (mint mi is), akik becsülettel dolgozunk, lelkiismeretesen adózunk és a gatyánk is rámegy a fizetni valókra. :-[
Mint például a BKV-jegy : sok "hülye balek" becsületesen jeggyel, illetve bérlettel utazik a BKV-n...
Sok "ügyeskedő" meg jegy nélkül illetve hamisított bérletekkel...
Minél kevesebb a BKV bevétele, annál inkább kénytelenek emeli a jegyárakat ill. bérlet-árakat, hogy legyen pénz a járművek üzemanyagára, a szervizelésre, pótlásra, dolgozók fizetésére...
Az "ügyeskedők" röhögnek a markukba, a "hülye balekok" meg dühöngenek, hogy vagyonokat fizethetnek a bérleteikért, hogy utazni tudjanak... :-[
Hát, ez a helyzet... :[
Igen, másodiknak szerintem igaza van. Csak azt emelném ki belőle, amiből ő elindult. Ha gazdagabb országba születtünk volna. Azért szegény valaki (vagy sok valaki), mert valaki egyszer elindította a kört, és megtartotta magának azt a pénzt, aminek a körforgásba kellett volna kerülnie. Ezáltal hiányt idézett elő, amit a körforgásban lévő pénzből pótoltak. De akitől elvették, ő kétségbeesett és ő is elvett, ezzel még több hiányt előidézve. Sajnos civilizáció jelenlegi struktúrájában nem élhet mindenki jól. Vagy egyenlőn, egy bizonyos színvonalon élhetnénk, mondhatni 0-án, vagy így, különbözően. Gondolj bele! Ha van egy adott életszínvonal mindenhol, az csak úgy lesz magasabb valahol, ha máshol alacsonyabb lesz. Hol lenne a modern világ a kizsákmányolt, egyenlőre fejletlen területek nélkül? Magyarul a profit mindig valakinek a lehúzásából keletkezik. De ha annak a profitnak a megfelelő része (adó), valamint bizonyos időn belül az egésze nem kerül vissza a körforgásba, hogy újra lehúzható legyen, akkor az hiányt idéz elő amit pótolni kell. Ezért árat emelnek. És Magyarországra kivetítve persze hogy külföldre vándorol a pénz ha olcsóbb kimennie mint bejönnie. Így itthon romlik a helyzet, míg valamelyik más államban javul. Ha az emberek le tudnák vetkőzni hatalomvágyukat, vagy más lenne az egész rendszer, amiben nem lehet gyűjtögetni, vagy fölösleges a gyűjtögetés, akkor élne egy mostanihoz képest jó életszínvonalon mindenki (erős túlzással), és a régi rendszert pont fejlettségünknél fogva tudnánk levetkőzni (gondolok itt például a zöld energia felhasználásra a fosszilis energiaforrások helyett). Ehelyett arra használjuk (nem a zöld energiát, hanem a fejlettséget) hogy a Föld fejletlenebb részeit kifosszuk miután a fejlettel már megtettük ugyan ezt. De addig kellene cselekedni amíg "ki nem vágtuk az utolsó fát, ki nem fogtuk az utolsó halat, meg nem mérgeztük az utolsó folyó vizét és rá nem jöttünk, hogy a pénz nem ehető", tehát amíg van miből javítani és újjáépíteni (bár ezzel elrontottam a befejezést:D). Vagy ha nem, hát mind egy szálig meghalunk és a bolygó elölről kezdi. (Én az evolúcióban hiszek, de a vég és az újrakezdés mindenkinél hit kérdése. Vagy csak a vég.)
Csak kis lépéseket tehetünk, nem javíthatjuk meg rögtön az egész világot. Aki közel van a tűzhöz annyira, hogy ezt megtehetné, az vagy nem teszi meg hatalomvágyánál fogva, és a haldokló rendszerből szívja ki amit még lehet; vagy sokkal okosabb mint mi, és tudja, hogy ha megváltoztatná a rendszert, sokkal rosszabb állapotok lennének mint most, és hagyja magától, vagy éppen elszánt, kisemberek kezétől változni a világot; vagy vár valamire. Szerintem mindenképpen meg fog változni a helyzet, mert ez így nem folytatódhat már sokkal tovább. Szerintem mindenképpen nagy változások fognak történni, és én abban hiszek, hogy jó irányba (:
A kommentáló semmilyen felelősséget nem vállal, ha a hozzászólás túl hosszú, érthetetlen, rosszul fogalmazott, rossz érzéseket vált, okoskodó, beképzelt... De örül ha valakivel beszélgethet erről.
És igen, gyakran elég idióta és haszontalan válaszokat adok mint a százalékból kiderül :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!