Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 3 gyermekre adókedvezmény?

3 gyermekre adókedvezmény?

Figyelt kérdés
105 ezres fizetéshez,mit vehetek igénybe havonta.3 gyermekem van,de a főnőkőm szerint semmit.Szerintem átver,milyen lehetőségeim vannak,jár valami?Mind a 3 kicsi gyermek.
2013. febr. 5. 19:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján csak gyanítom, hogy feketén vagy fizetve, vagy a fizetésed egy része nem hivatalos bér.

Ha jól sejtem, akkor ebben az esetben ne is kérd a munkáltatót családi kedvezmény figyelembevételére, mert akkor nagyon rosszul jártok.

Ha valaki nem teljesen hivatalosan kapja a fizetését, annak NEM SZABAD semmilyen kedvezményt igényelni év közben az adóelőlegek levonásánál, mert a fura-mura számításnak köszönhetően a kedvezmény összegét a munkáltató "benyeli" és nem jut el a dolgozóhoz. Tehát ezért nem viszel haza többet, mint az 1 gyermekes dolgozó.

Ne kérd a kedvezményt! Várd inkább meg vele az év végi adóbevallást, és utólag érvényesítsd abban. Így biztosan megkapod a Neked járó kedvezmény összegét, egyébként nem.

Inkább várnék rá egy egész évet, minthogy meg se kapjam....

2013. febr. 6. 07:25
 12/12 A kérdező kommentje:
Kerestem könyvelőt aki 5 perc alatt felvilágosított a papírjaim alapján,hogy a főnőkőm felvette a pénzt minden hónapba helyettem csak elfelejtette oda adni.2 évre visszamenőleg 423000ft jár.Kinyomtatta hivatalos papirra,amit tegnap a főnőkőm asztalára tettem és csak hebegett habogott,de nem tagadta,vagyis próbálta,de nem volt értelme.most kifizeti egybe,mert mondtam neki nem tőlem vette el hanem a gyerekeimtől.
2013. febr. 7. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!