Családi adókedvezmény igénylőlap kitöltés? 3 gyerek, ebből egy közös. Kinek a munkáltatója tölti ki az alsó részt?
Ha megosztjátok egymás között év közben a családi kedvezményt, akkor mind a kettőtöknek kell a saját munkáltatója részére adnia a saját nyilatkozatából, ami alapján a kedvezményt a munkáltató meg tudja adni. De előtte a másik munkáltatójának is igazolnia kell a nyilatkozaton, hogy tud a benne foglaltakról.
Nektek van igazatok, a munkáltató téved.
Te kitöltöd a két gyermekedre az igénylést, azon leigazolja a párod munkáltatója, hogy tudomása van róla, és utána leadod a saját munkáltatódnak.
A páros id kitölti a saját adataival a közös gyermekre az igénylést (nyilatkozatot), azt a Te munkáltatóddal alá kell íratnod, hogy tud a párod nyilatkozatáról, és a párod utána leadja a saját munkahelyén.
Ezt csak így lehet, ha megosztjátok a családi kedvezményt egymás között.
Próbálja meg elmagyarázni a párod a munkáltatójának ezt, ha már nem tudják szegények...
Én jártam hasonlóan. Ebben az esetben, mint munkáltató elküldtem telefaxon a másik munkáltatónak a dolgozóm által megtett nyilatkozatot és én kértem, hogy sürgősen igazolja vissza azt, hogy tudomása van arról, mi áll benne. Mivel én kértem, és nem a dolgozó, ezért elkezdett gondolkodni, majd visszaigazolta azt. Maximum még ez a járható út, ha már a munkáltató sem tudja, hogy mi a dolga.
Sajnállak nagyon az ostoba irodisták miatt. Annyit viszont hozzáfűznék, hogy a felettese nem döntheti el, hogy aláírja-e vagy sem. Még csak felül sem bírálhatja, hogy Te miket nyilatkozol le neki. Ő azt köteles figyelembe venni, amit Te lenyilatkozol. Maximum, ha érez benne hibát, akkor - normális esetben - rákérdez, hogy biztosan jól értelmeztétek a kitöltési útmutatót.
Tehát neki döntése ebben nincs, hogy átveszi, vagy sem.
Ez elképesztő...
Nem tudom, milyen az a munkahely, de nem lehetne véletlenül megpendíteni nekik, hogy az adóhatóság tudomására juttatjátok, hogy nem fogadják be az adóelőleghez a családi kedvezmény nyilatkozatot?
Ez csak egy tipp... (nem tudom, hogyan segíthetnék!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!