A NAV mindenkinek kipostázza az adóbevalláshoz szükséges nyomtatványokat? Ha igen, meddig?
Nem.
Van akinek küldenek és van akinek nem.
Én egyszer kaptam, többi alkalommal kérni kellett.
én ügyfélkapus vagyok, amióta ott küldöm, azóta nekem nem postáznak. feltételezik, hogy mindig ott fogom küldeni.
egyszerűbb is.
Nem. Általában úgy van, hogy ha küldesz be egyszer is papír alapon adóbevallást, akkor a legutoljára beküldött bevallásodat követő évben még küldenek. Ha abban az évben nem adsz be papír alapon bevallást, akkor a rendszer a következő évben már nem küld feleslegesen.
De, ha most beszerzel egyet, és beküldöd, akkor a következő évben tuti, hogy automatikusan fogsz kapni még. Ha abban az évben viszont már nem adsz be bevallást (mert pld. ügyfélkapun keresztül adod be), akkor a rendszer sem fog a következő évben küldeni Neked egy újabbat.
Én a családban mindig azért adom be az egyikét papír alapon, hogy a következő évben is kapjunk legalább egy teljes adóbevallási csomagot, és ne a számítógépen folyjon ki a szemem, hanem a kitöltési útmutató kéznél is legyen. Ilyenkor csak az Ő nevére jön csomag, a többiekére már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!