Mennyi szabi jár nekem végül is, és nagyjából mennyi pénzt fogok kapni? Lent kifejtem!
2009 júliusában lettem terhes, mivel a munkaköröm olyan volt, hogy veszélyeztette volna a terhességem, és másikat nem tudott a cég biztosítani, ezért 2 hónapos terhesen felvett a dokim táppénzre. Egészen a szülésig táppénzen voltam. 2010 márciusban született meg a lányom, fél év Tgyás, 2 év Gyed, most Gyes március 21-ig. Időközben a cégemet felszámolták, tehát nincs hová visszamennem dolgozni, ezért a felszámolóbiztos azt mondta, hogy ha a gyerek betölti a 3. évét, 3 évre visszamenőleg kifizetik a szabadságaimat. Arra lennék kíváncsi, hogy hány nap szabi jár, és, hogy számolják ki mennyi pénzt kell kapnom?
Ha valaki segítene, nagyon boldog lennék! Köszönöm!
Három évre biztosan nem jár szabi.
Mint az előző válaszadó írta, tudni kell,hogy hány éves vagy, a szülés évében hány nap szabadságot vettél ki. Nagyon korrekt választ itt fogsz kapni:
Igen, azt kell tudni, hogy 2009. évben hányadik életévedet töltötted be, valamint, hogy 2009. évben hány nap szabit vettél ki a keresőképtelenséged napjáig.
Szülés: 2010. március 21. Igaz?
Jár 2009. évre az egész évi szabadság, 2010. évre az egész évi szabadság, 2011. évben szeptember 21-ig. Tovább nem.
23 éves voltam 2009-ben amikor a terhes lettem. Szabit egyáltalán nem vettem ki, nem volt rá szükség. Ha minden igaz, 84.000Ft bruttóval vettek fel (minimál bérrel), de (most is) amikor emelkedett a minimálbér összege, kaptam a felszámolóbiztostól egy levelet, hogy emelkedett a személyi alapbérem összege, most pl. 99.000 párszáz forintra.
Köszönöm mindenkinek!!
2009. évben jár Neked az életéved alapján 20 nap
2010. évben: 20 nap
2011. évben: 21 nap
A szabadságra jogosító idők:
2009. egész év (20 nap)
2010. egész év (20 nap)
2011. év a GYED első évének végéig, szeptember 21-ig (15 nap)
Ez összesen: 55 nap, amelyből nem vettél ki egyet sem.
Ennyi bennmaradt, időarányos szabadság jár.
Nem vettem figyelembe a gyermek után járó pótszabadságokat, mivel nem tudom, hogy 2011. év előtt a két szülő közül ki kérte a gyermek után járó pótszabadságot.
Ha Te kérted, akkor kb. 6 nappal több jár, mint 55 nap.
Minden évben két nap a gyermek után járó pótszabadság.
Az összeget csak pontatlanul tudom meghatározni, ahhoz a fenti infó kevés.
Jelenleg 99 ezer forint a havi bruttó béred. Mivel nem az évekkel ezelőtti béred alapján fogják kiszámolni, ezért ezzel kell számolni.
A fenti összeg órabérre átszámolva 569,- Ft-ot jelent.
Az 55 nap szabadság figyelembevételével olyan 250 ezer forintot jelent bruttóban a szabadságod megváltása.
Kihangsúlyozom: Ez csak egy elnagyolt számolás, de megközelítőleg ilyen összegről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!