Tényleg kellene adóbevallást csinálnom?
18 vagyok, már három éve nyári munkázom, de eddig nem küldtek ilyen adóbevallásos papírköteget. Papíron napi 4500-ra vagyok bejelentve, tehát egész nyáron nem több mint 100-120 ezer. Én eddig úgy tudtam, hogy ha a havi fizetés nem halad meg egy x összeget akkor nem kell adóbevallás.
Fel tudnátok világosítani?
Rosszul tudtad.
Diákmunkánál kell adóbevallást csinálnod. Csak egyszerűsített foglalkoztatásnál van jövedelemhatár, de ott is csak akkor, ha nincs más adóköteles jövedelme.
Miért nem küldtek eddig?
- megcsinálta a diákszövetkezet és beküldte
- nem jelentette le a diákszövetkezet a NAVnak az adatokat
- nem futtatta össze a NAV a lejelentett adatokat a beküldött bevallásokkal
- kiküldték, de elkeveredett
Nem bántásnak szánom, de akkor most megtanulod a saját károdon, hogy nem szabad várni a mennyei mannát, magad uram, ha szolgád nincs.
Az adóhivatal nem követi minden adózója életét, hogy ki, hol, mikor, mit csinál.
Tanuld meg, ha akár 10 forintnyi bevételed/jövedelmed van egy adóévben, - akárhány éves vagy (lehetsz csecsemő is) - akkor gondolni kell arra, lehet, hogy adóbevallást kell készítened róla. Erre nem fogja felhívni senki a figyelmedet, Neked kell fejben tartanod ezeket. Bár a szüleid nyugodtan felvilágosíthattak volna erről, főleg, ha tudták, dolgozol valahol.
Mivel nem tudjuk, hogy az eddigi munkáidat milyen jogviszonyban végezted, egyáltalán hivatalosak voltak-e, ezért nem tudunk többet segíteni érdemben.
Még az is lehet, hogy már három éven keresztül kellett volna adóbevallást csinálnod...
Ha pontosabb segítség kell, akkor írj nyugodtan, akár privátot is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!