Kell adóbevallást csinálnom, nem dolgoztam?
januártól au pairkedtem.nyáron hazajöttem.nekiálltam ezerrel munkát keresni.felvettek egy vendéglátóhelyre,de csak alkalmisnak (heti 2x és elvileg sms-ben jelentettek be)
úgy tudom ez nem adóköteles?vagy de??
amúgy azóta se találtam jobbat,visszamegyek au pairnek(ami nem hivatalos ugyebár)
kell adóbevallást csinálnom ezért a néhány alkalmis munkáért??
szerintem az adóbevallást mindenképpen kötelező kitöltened, szerintem kérj hozzá segítséget. én avonoztam, az sem volt adóköteles mert egy bizonyos értékhatárt nem értem el asszem, de akkor is kellet kitölteni.
Összegezve a sok blablámat, biztosan kell. Aki munnkanélküli annak is kell!!
Ha nem volt (lesz) más adóköteles bevételed és az alkalmi munkából származó jövedelmed 840 ezer forint alatt van, akkor nem kell sem adóznod, sem bevallást beadnod.
" Munkavállaló bevallási kötelezettsége
Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelemnek a kifizetett (nettó) munkabér száz százalékát kell tekinteni. A munkavállalónak a foglalkoztatásból származó jövedelméről nem kell bevallást benyújtani, kivéve ha:
- külföldi személy, vagy
- egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelme az adóévben a 840 ezer Ft-ot meghaladja, vagy
- az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelme mellett egyéb, adóbevallási kötelezettség alá eső jövedelme is keletkezett."
Az avonozás adózási szempontból teljesen más.
A munkanélkülieknek is csak akkor kell adóbevallást beadniuk, ha kaptak álláskeresési ellátást, vagy közmunkabért. Ha csak foglalkoztatást helyettesítő támogatást kaptak, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!