Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik ha nem fizetem be...

Mi történik ha nem fizetem be a kémény adót?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 4 évben mindig kijött a szöszi, konstatálta(kéményseprőknek mondom, ez azt jelenti, hogy megállapította), hogy a kémény túl hosszú, ezé' bökéne építeni egy lyukat középre, hogy megkefélhesse. Majd 5.000 Ft. Tehát aki hiszi, aki nem, sikerült 20.000 Ft-ot elkölteni úgy, hogy sosem lett megkefélve az én kéményem.

De mivel csavaros eszű gyerek vagyok, úgy döntenék idén, hogy nem fizetek, ha már nem is kapok semmit. Én tudom, hogy ez bűnözés, csak az érdekelne, hogy ezt milyen büntetéssel szokták jutalmazni?

2013. jan. 24. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Túl azon, hogy a kitisztítatlan kémény életveszélyessé tud válni - ez neked elég büntetés lesz - ha nem fizetsz, bírságot szabnak ki rád.

[link]

2013. jan. 24. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:

A tisztíthatóságról pedig a tulaj köteles gondoskodni, tehát első szóra ki kellett volna alakítanod egy tisztító nyílást.

(imétlem, saját érdekedben)

Már, ha használod a kéményt, mert ha nem, akkor nem is kell tisztíttatni.

2013. jan. 24. 18:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Ha tudom, hogy büntetést fizetek be, boldog vagyok.

Ha tudom, hogy elvégzett munkáért fizetek, boldog vagyok.

Egy esetben nem vagyok boldog, ha a semmire kell fizetnem.

Életveszélyről nem lehet az esetemben szó, mert a kazán helyiségének és a lakó helyiségnek nincs közös légtere. Egyébként szerintem ez nem egyedi, ezért sem értem a kéményseprők buzgóságát, mert persze az meg sem fordul a fejemben, hogy a Károly Róbert-féle kémény, vagy füstadóról van szó, ahol nem az az érdekes, hogy milyen címen, hanem hogy be legyen fizetve az adó.

2013. jan. 24. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Ennek egyszer én is utánanéztem. Mivel nálunk is általában az van, hogy kijön a kéményseprő, fintorog, ez sem jó, az sem jó. Hát, akkor csinálja meg. Jó, majd jövő héten akkor eljön újra, de most azért aláírja a papírt, mert ő jó fej. 3500 Ft lesz. Aztán következő évig nem is látom újra.

Szóval az van a jogszabályban, hogy a jegyzővel levonattathatja a jövedelmedből a kéménydíjat.

2013. jan. 24. 20:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Tudod, nagyon kevés szénmonoxid mérgezésben elhunyt család élt egy légtérben a kazánjával...

Másfelől, ha eldugul a kémény, fel is robbanhat a kazánod.

2013. jan. 25. 16:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Ha lassan dugul el, pl. koromtól akkor nagyon kicsi az esélye a robbanásnak, mert ahhoz teljesen el kell zárja a kijáratot valami. Ha valami egyik pillanatról a másikra zárja el a kijáratot, pl. madár, akkor tök mindegy, hogy volt-e kéményseprő vagy nem.

Az egy légtérben az nem azt jelenti, hogy egy szobában, hanem, hogy közös a levegője az adott térnek.

2013. jan. 25. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Én 12 év alatt egy fillért se fizetttem. Első évben összekülönböztünk a kéményseprővel, aztán megmondtam neki, hogy tőlem jöhet, de a kutya (emberevőnek mutatja magát, pedig nem az) az ő kedvéért nem lesz megkötve. Azóta nem fontos neki az én kéményem. Egyébként még soha egytlen háztetőn sem láttam, mindig csak a pénzt szedte be.
2013. jan. 30. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!