Diákként dolgozom, szövetkezeten keresztül, de az idei szabályok miatt, a 16%-os szja-t tőlem is vonják. Van mód rá hogy visszaigényelhessem?
Figyelt kérdés
2013. jan. 22. 19:48
1/3 anonim válasza:
Te is koptatod a járdát, neked is világít a közvilágítás, téged is megvéd a rendőr, téged is gyógyít az orvos és sorolhatnám. Szóval ők is pénzből élnek akiket az adónkból fizetünk.
2/3 anonim válasza:
SZJA-t nem lehet visszaigényelni. Érvényesíthető családi adóalap csökkentő kedvezmény van amennyiben van gyereked, de gondolom diákmunka esetén ez nem áll fent.
Amire te gondolsz az az Áfa, ugyanis azt lehet visszaigényelni, de csak vállalkozásoknak.
3/3 anonim válasza:
Ez olyan adó, mint amilyet a szüleidtől vonnak le, csak hát nekik többet. Örülj neki, hogy neked kevesebbet vonnak le. Tudom, hogy amikor már több napod van egy hónapban, akkor kiszámolod és van olyan eset. amikor 5000-rel kapsz kevesebbet. Ilyenkor én is megszoktam rökönyödni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!