Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tavaly lejárt életbiztosításos...

Tavaly lejárt életbiztosításos pénzt fel lehet venni adómentesen az 1 év előtt, most, hogy változtak a szabályok?

Figyelt kérdés
ABEgon-ról van szó. Nyáron járt le és 1 évig állítólag nem lehet felvenni levonás mentesen.
2012. febr. 2. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha 10 éves volt legalább a tartam akkor semmit nem kell fizetned,ha 10 évnél rövidebb akkor max kamatadót 10 vagy 20 % a hozamnak.
2012. febr. 2. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Miylen módozat volt? mi a neve?
2012. febr. 2. 17:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából a párom anyja csinlta páromnak és még a párom se tudja milyen,csak,hogy fizette.Hogy abegonos azt is a napokba mondta.És akitől ezt meg tudnánk kérdezni mit hogyan magyarul leszarja,hogy mit akarunk.
2012. febr. 2. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:

ha a párod a lejárati kedvezményezett akkor a pénzt CSAK Ő tudja felvenni,lehet inkább csak neki szánta a lejárati összeget

Minimális levonás lesz, ha lesz egyáltalán,ha tudsz szerződészámot add meg megnézzem az adatokat

2012. febr. 2. 21:33
 5/7 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy csak ő tudja felvenni!Nem is én akartam hozzányúlni!

Ő nem nagyon foglalkozik ezzel,engem érdekel,mivel nem akarunk kölcsönt felvenni ha már van ez a pénz.

2012. febr. 2. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Vegyeek ki most,miert hagytok bent penzt?
2012. febr. 3. 00:51
 7/7 A kérdező kommentje:

mert nem egy nagy összegről van szó,kb 300.000-ről és azért ha ebből levonnak még30.000-ret azért nem mindegy,az sem kevés pénz.(nekünk)

Azért sem firtattuk mert csak 1 év után lehet kivenni levonás nélkül. De ha most így a változások után ez megszünt akkor az jó lenne,megmaradna az a 30.ezer.

2012. febr. 3. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!