Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mik a szankcioi a kenyszer-veg...

Mik a szankcioi a kenyszer-vegelszamolasbol felszamolasba fordulo eljarasnal az ugyvezetore nezve?

Figyelt kérdés
Edesanyam keresere nevemet adtam egy cegbe meg evekkel ezelott - "halott" a ceg, en ugyvezeto igazgato vagyok benne egy masik ember mellett. Masfel eve ki akartam lepni, ugyved altal eladtam a reszem a masik embernek. Innentol kezdve nem volt tudomasom a tortentekrol tegnapig - a Cegbirosag elutasitotta a kerelmemet, mert a ceg nem adott le merleget 2008 ota, jelenleg kenyszer-vegelszamolas alatt van, de OTP Faktoring jelentkezett, hogy 200ezer forintos tartozasa van a cegnek. Gondolom ez atfordul akkor most felszamolasi eljarasba es ezt olvastam rola a neten: "Ha a Cégbíróság azt állapítja meg, hogy a cég vagyona előreláthatóan a várható felszámolási költségeket nem fedezi, vagy a cég vagyona nem fellelhető, a céget (a nemleges adóhatósági értesítést követően) törli a cégjegyzékből, továbbá a vezető tisztségviselőt eltiltja (Gt.5. § (10) bek. , Gt.23. § (3) bek. Alapján). " MIt jelent ez, hogy eltilt? Milyan szankcioja van egy felszamolasnak a cegvezetore nezve? Jelenleg van egy mukodo cegem, azt tudjak befolyasolni? Azt az infot kaptam, hogy 5 evig tobbsegi tulajdonoskent ceget nem alapithatok. Igaz ez, illetve milyen mas szankcio lehet? Valami mas jellegu penzbuntetes? Koszonettel fogadok minden tanacsot!

#felszámolás #kenyszer-vegelszamolas #vegelszamolas #ugyvezeto igazgato
2013. jan. 16. 17:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Akár végelszámolás, akár felszámolás, a NAV először az utolsó 3 év könyvelési anyagát fogja bekérni ellenőrzésre, és ha úgy ítéli meg, akkor még visszamenőleg további éveket is.

Beszélj a végelszámolóval, ő már biztosan átnézte az anyagot, talán hozzávetőlegesen meg tudja mondani, hogy a NAV ellenőrzés után mire számíthatsz.

Ha balhé lesz, azt te fogod elvinni, mivel a te neveden fut.

2013. jan. 16. 19:25
 2/2 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Szankciók: attól függ, hogy mit állapít meg a NAV. Nagy ritkán lehet hallani olyasmiről, hogy sikkasztás, csalás miatti eljárások.

Leginkább azt állapítja meg, hogy olyan költségek kerültek elszámolásra, melyek szabálytalanok, vagy talál olyan tételt, mely bevételként nem lett lekönyvelve. Ezért ezek a tételek az adott év kimutatott nyereségét növelik és különböző adók, járulékok, azok után a bírság, és késedelmi pótlék megfizetésére kötelez.

Előre ezt nem lehet tudni, azért mondom, beszélj a felszámolóval.

2013. jan. 16. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!