Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell eredménykimutatást...

Hogyan kell eredménykimutatást készíteni?

Figyelt kérdés

Kedden vizsgázom számvitelből, és fogalmam sincsen, hogy hogyan kellene összköltség, illetve forgalmi szemléletű EK-t készíteni.

Sajnos betegség miatt 1 hónapig kórházban voltam, így amikor ezt a részt vettük gyakorlaton, akkor nem tudtam jelen lenni...

A segítségeteket előre is köszönöm.

Ha az alapelvét elmondjátok vagy, hogy hogyan kell egyáltalán elkészíteni, az is nagy segítség.

2013. jan. 5. 15:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezek közül szedj le magadnak valamelyik oldalról nyomtatvány-mintát mindkét fajtából. Én javaslom, hogy ne csak az eredménykimutatást, hanem a mérleg-nyomtatványt is, mert akkor látni fogod, hogy az Ek-ban kijött "adózás előtti eredmény" a Mérlegben hova kerül (adóval csökkentett összegben)

A kitöltésnél persze jó tudni a számviteli törvény idevonatkozó részét is, de emlékeztetőül:

1. Mérlegszámlák (= a Mérleg nevű nyomtatványt töltjük ki) az 1-4 számlaosztály adatai

2. Eredményszámlák (=az Eredménykimutatás adatait adják) a 8-9 es számlaosztály adatai

Egyszerűsített esetben a 8-as helyett az 5-ös számlaosztályban vannak az adatok.

2013. jan. 6. 09:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2013. jan. 7. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!