Ha én a tőzsde számlámról egyenesen egy Kajmán szigeteki bankszámlára utalom ki a nyereségem akkor mentesülök minden adózás alól?
Üdvözöllek a virtuális boldogság világában!
Én kiutaltam a profitomat, de nem itt kérdeztem meg, hogy hová utaljam.
Itt nem fogsz olyan tanácsot kapni, ami egy ilyen súlyú helyzetben valami támpontot is adna.
Mint írták előttem ez attól is függ, hogy hol tőzsdézel.
Én forexezem Ausztrál és Új-Zélandi brókereknél, ezen kívül pedig Yersey-ben készülök offshore számlát nyitni, egyrészt a megtakarításomnak, másrészt pedig az esetleges tőzsdei profitot, vagy bármilyen egyéb bevételt is oda szándékozom küldeni.
A hátulütője a dolognak, hogy 25.000$ a minimum számlanyitási összeg, és elég csekély a kamat (2-2.5%). Cserébe viszont meg tudod spórolni az adófizetést.
Ha magyar cégnél tőzsdézel akkor viszonylag egyszerűen le tudja a hatóság követni a pénzed, ha képbe kerülsz, és vizsgálat indul ellened.
Magyar állampolgárként nem mentesülsz az adófizetés alól, de meg tudod kerülni ha nagyon akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!