Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan fizetek majd Áfát...

Hogyan fizetek majd Áfát ezután a FedEx csomag után?

Figyelt kérdés

Usából rendeltem egy csomagot, szállítással együtt 115 dollár, FedEx hozza.

Hogy működik ez? Kihozzák és akkor kell kifizetni? Vagy majd zarándokoljak el valahova a csomagért ügyet intézni?

Vagy az is lehet, hogy ekkora értéknél még nem foglalkoznak vele?

2012. dec. 28. 06:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb ha felhívod a Fedexet s megkérdezed.

A futárnak kell majd fizetned. Ha átutaltad előre a nettó 115-öt + szállítást, akkor csak az Áfa összegét. Ha minden igaz akkor még napi árfolyamon számolnak, így most lehet kicsit több lesz, mint amikor rendelted, a magas árfolyam miatt. De a Fedex-nél nyomon követheted a csomagodat, illetve kiszállítás előtt értesítenek is. Vámtarifaszám nem tudom, hogy magánszemélyként ez esetben kell-e igényelned? Én cégszerűen hozattam velük sokat.

2012. dec. 28. 09:05
 2/3 anonim ***** válasza:
magánszemélykánt annyi a történet, hogy küldenek egy vámáru nyilatkozatot emilen, te kitöltöd, visszaküldöd és majd a futárnak fizetsz. áfa vagy vám, most nem emlékszem már melyik, minimum 2800,- + még volt valami. én megfogadtam, hogy az életben többet velük nem hozatok semmit. a dhl rugalmasabb vámügyben, el is engedik ha megindoklod, hogy saját használat meg blabla
2013. jan. 1. 11:34
 3/3 A kérdező kommentje:

Sajnos csak a FedEx volt lehetőségként, ami elég vicces, mert amúgy elvileg a postával és FedExszel szállít a webáruház, na mikor fizettem nekem csak a FedEx volt felajánlva lehetőségnek. Aztán másnap bepakoltam az egészet a kosárba még egyszer, mintha megint megvenném, és akkor már választhattam volna a postát is. Érdekes. És a normál postát sem fogják meg mindig.

De mindegy, végül is Áfástól, FedEx díjastól is jobban járok, itthon ez a pakk lett volna vagy 55-60 ezer az egyetlen helyen ahol lehet venni.

2013. jan. 1. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!