Hibásan kitöltött adóbevallásért bírságolhatnak, ha a tévedés nem változtat a fizetendő adó összegén?
Nem szoktak, javításra kérnek fel.
De ha Te vetted észre, hogy hibás, akkor egy önellenőrzéssel kéne megoldani a problémát még időben.
A családi adókedvezmény miatt biztos 0 Ft lesz a fizetendő idénre (hacsak...:)
De állítólag lakáskiadásnál a rezsit is be kell írni (bár nem értem miért), ott meg nem tudom, hogy az esedékesség v a fogyasztási időszak számít, meg még nem is raktam össze.
a törvény szerint ha vizsgálnak és meglátják, akkor egy 20.000Ft-ba fájhat hibás bevallás címén
de nem szoktak
szerintem önellenőrizni nem is tudsz, mert nem változik az adó összege
Attól, hogy nem változik az adó összege még önellenőrizni lehet (ha még egyáltalán így hívják, lehet, hogy már javítás, helyesbítés stb. a neve).
Ingatlan kiadásnál azért kell a rezsit is bevételként kezelni adott esetben (nem mindig), mert azt az összeget megkapod (adózatlanul) a bérbe vevőtől, majd kiadásként/költségként elszámolhatod az összes bevételeddel szemben, ha van róla a nevedre szóló számla, vagy olyan bizonylat, amellyel igazolni tudod a kiadást(közös költség befizetési csekk stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!